RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Høyre-velgere trekkes mot sentrum

Sist oppdatert:
Hver tredje Høyre-velger vil helst ha et regjeringssamarbeid med Venstre og KrF.

Oslo (NTB): Høyre-velgerne foretrekker nå et regjeringssamarbeid med sentrumspartiene framfor Fremskrittspartiet, viser en fersk måling.

I målingen, som er utført av Respons for Aftenposten, svarer 34 prosent av Høyre-velgerne at de ønsker å danne regjering med Venstre og Kristelig Folkeparti om det de rødgrønne skulle miste flertallet.

En av fire vil regjere med Frp
25 prosent av de spurte ønsker å danne regjering med Frp. 15 prosent sier at det beste er en regjering med alle de borgerlige partiene.

18 prosent svarer at de ønsker at Høyre skal regjere alene.

5 prosent oppgir at de foretrekker en ren Arbeiderparti-regjering.

- Vi vil snakke med alle
- Poenget er å skaffe landet en borgerlig regjering. Jeg er opptatt av å få gjennomslag for politikken vår. Velgerne bestemmer utgangspunktet for hvordan Høyre søker å få gjennomslag. Vi vil snakke med alle etter valget, sier Høyre-leder Erna Solberg.

- Politikere er rasjonelle
På et frokostmøte i regi av tankesmien Civita fredag understreket Høyre-lederen at hun tror et borgerlig flertall gir en borgerlig regjering.

- Jeg tror politikere som går til valg på et program er rasjonelle, og at de vil støtte den regjeringen som gir størst gjennomslag for sakene deres - også om de ikke sitter i regjeringen. Dessuten vil en mindretallsregjering - om den består av Høyre og Frp eller av Høyre og sentrumspartiene - måtte lytte til de som ikke er med, sa Solberg.

Les også: Høyre vil støtte asylmottak i Hellas

Enighet om skole, helse og skatt
- De fire borgerlige partiene har så mange saker hvor vi har felles syn - som skole, helsekøer, forholdene for små og mellomstore bedrifter - for ikke å snakke om avvikling av formueskatt og arveavgift. Jeg tror alle partiene er så rasjonelle at vi vil få en borgerlig regjering etter valget hvis vi får et borgerlig flertall, uttalte Høyre-lederen på Civitas møte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere