RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil ha kontantstøtte med boplikt

Foto: OLE N. OLSEN (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
- Kontantstøtten er ikke ment å være støtte til hjemmeværende mødre, sier stortingsrepresentant.

Oslo (NTB): Høyre vil gjennomgå EØS-reglene for å finne muligheter for å begrense eksporten av norske velferdsutbetalinger, skriver Aftenposten.

Årsaken er den raske veksten i antall utenlandske statsborgere som mottar velferdsmidler gjennom folketrygden. Torbjørn Røe Isaksen, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité for Høyre, sier det er en selvfølge at arbeidsinnvandrere har samme arbeidstakerrettighetene som norske statsborgere, men han mener likevel det er på tide å se om EØS-lovgivningen gir rom for å endre norske velferdsordninger.

- Vi vil gjennomgå alle velferdsordningene for å se om det er mulig å begrense eksporten, sier Isaksen, som derfor ønsker å forankre kontantstøtten i kommunene.

- Kontantstøtten er knyttet til å ikke bruke norske barnehageplasser, og er ikke ment å være støtte til hjemmeværende mødre i andre deler av verden, sier Isaksen til Aftenposten.

Frp på sin side ønsker å reforhandle EØS-avtalen for å kostnadsregulere familieytelser i henhold til kostnadsnivået i landet hvor mottakerne bor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere