RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil ikke lovfeste barnehageløftet

Oslo (NTB): Det blir neppe flere barnehageinntak i året med det første. Høyre vil likevel ikke lovfeste løpende opptak av barn i barnehagene.

Uttalelser Høyre kom med i høst, har bidratt til at mange foreldre tror at Høyre i regjering ville løse problemet med datostemplet rett til plass i barnehage, skriver Aftenposten.

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Hellelands utsagn om at Høyre i nytt program ville gå inn for «løpende opptak» ble fremstilt som mer ambisiøst enn det SV og Ap går inn for, uten at Høyre korrigerte dette inntrykket.

I dag er det slik at barn født innen midnatt 31. august, har lovfestet rett til plass fra august året etter. Barn født senere på høsten risikerer å måtte vente til de er nesten to år.

- Vi kan ikke love noe i programmet som vi ikke vet hva vil koste, og som kan få store økonomiske konsekvenser i neste periode, sier Hofstad Helleland til Aftenposten.

Hun forteller at det ikke har vært Høyres intensjon å lovfeste foreldrenes rett til fortløpende opptak. I utkast til nytt program for Høyre i perioden 2013- 2017 foreslås det derfor bare at «kommunene skal legge til rette for løpende opptak». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere