RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vil kartlegge småbarns språkferdigheter

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Høyre vil sikre at alle landets seksåringer snakker norsk, og tar til orde for å vurdere språkferdighetene hos barn helt ned i toårsalderen.

- Barn skal kunne norsk når de begynner på skolen. Det skal vi sørge for, sier Høyres Linda Hofstad Helleland til Klassekampen.

Ifølge avisen står en norskgaranti høyt i kurs når partiet tirsdag legger fram sitt forslag til nytt partiprogram for stortingsperioden 2013 til 2017.

Så mange som 1.700, eller om lag en tredel av skolestarterne i Oslo, snakket så dårlig norsk da de begynte på skolen i fjor høst at de ikke kunne følge ordinær undervisning.

- Forskningen viser at man allerede ved to år kan oppdage om et barn vil få alvorlige språkproblemer. Vi må få på plass nasjonale kartleggingsverktøy, sånn at vi kan fange opp dem som sliter mest, og som hjelper kommunene med å prioritere barnehager med språkutfordringer, sier Helleland.

Høyre ønsker ikke mer kartlegging i barnehagene, men nasjonalt godkjente verktøy som skal spisses inn mot de barna som faktisk trenger hjelp med språket. Partiet vil også ha flere barnehageansatte med pedagogisk utdannelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere