RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre vinner på menings-måling

Sist oppdatert:
Høyre går klart frem som vinneren i Bergen dersom det var kommunestyrevalg i morgen. Partiet har gått frem fire prosent siden kommunestyrevalget i 2003.

Høyre er den klare favoritten blant de politiske partiene i Bergen ifølge en fersk meningsmåling Opinionen har gjennomført for Bergens Tidende.

Mens SV, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går tilbake på meningsmålingen står Høyre sterkt tilbake, til tross for at partiet gjennom sine to år to år ved makten har vært preget av kuttpakker og økonomiske krise.

Frem 6,4 prosent
Til tross for flere tilfeller av nesten-kriser under Høyres ledelse mener hver tredje spurte i undersøkelsen at de ville stemt på Høyre dersom det var kommunestyrevalg i morgen. '

I alt 31,4 prosent vil fortsatt ha Høyre til å lede Bergen kommune. Dette er en fremgang på fire prosent fra kommunestyrevalget i 2003. Sammenlignet med Bergens Tidendes forrige meningsmåling i desember 2004 er fremgangen på hele 6,4 prosent.

Nesten borgerlig flertall
Oppturen er himmelblå for de konservative partiene. Et mandat mangler for å gi Høyre og Fremskrittspartiet flertall i bystyret. Til tross for at Fremskrittspartiet har en tilbakegang i meningsmålingen på 3,5 prosent fra forrige meningsmåling.

- Når man har vært i Høyre i noen år, blir man mer vant til at det går nedover enn oppover. Dette var en flott oppmuntring, sier Byrådsleder Monica Mæland.

Bra, men ikke nok
Arbeiderpartiet i Bergen har styrket seg med nesten 3 prosent sammenlignet med forrige kommunestyrevalg til 25,8 prosent, men partiet er langt fra fornøyde med resultatet. For ved stortingsvalget i fjor 28,9 prosent av stemmene i Bergen.

- Vårt ønske ved valget i 2007 er å gjøre det minst like godt som ved stortingsvalget. Derfor er vi ikke fornøyd med dette resultatet, sier Terje Ohnstad.

Arbeiderpartiet er i forhold til meningsmålingen nødt til å slå seg sammen med alle venstrepartiene og sentrumspartiene for å bli like store som Høyre og Fremskrittspartiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere