RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyreekstreme får arvepenger

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rettsstriden er over og pengedrysset over de høyreekstreme begynner.

Det meldte TV 2 Nyhetene mandag. Rettsstriden om arven etter Clara Weltzin har pågått i halvannet år. Kvinnen døde i 2007 og etterlot seg 2,5 millioner kroner. Ifølge Weltzins testamente skulle pengene gå til «personer eller organisasjoner som arbeider mot fremmedinnvandring til Norge».

Komiteen som skulle fordele arven besto av Erik Gjems-Onstad, Egil Karlsen, Norvald Aasen og Bjarne Pettersen, men komiteen ble ikke enig om hvordan arven skulle fordeles. Borgarting lagmannsrett fastslo i fjor at arven fordeles ved flertallsavgjørelser. Og Høyesterett har nå avvist anken.

Rasistdrap
En av dem som i følge TV 2 Nyhetene trolig vil motta en større pengesum er mannen som ble dømt til 17 års fengsel for rasistdrapet på Benjamin Hermansen, Ole Nicolai Kvisler.

- Jeg synes det er forferdelig å tenke på at pengene blir delt ut, og at en av Benjamins drapsmenn, Kvisler, får penger for å ha drept Benjamin. Jeg blir rasende og lei meg, og synes det er horribelt at det rett og slett er mulig, sier Marit Hermansen, mor til Benjamin.

TV 2 har tidligere fått tilgang til en håndskrevet liste, der også Tore Tvedt, Vigrid-leder Torgrim Bredesen og Norgespatriotene og deres leder Øyvind Heian blir tilgodesett. Opprinnelig hadde Gjems-Onstad til hensikt å fordele 550.000 kroner fra arven til seg selv.

Betaler ut som bestemt
Gjems-Onstad og Norvald Aasen vil ikke opplyse til TV 2 hvem det er som mottar penger nå. Men de som får penger, får dem før påske.

- Jeg har mottatt listen i dag og kommer nå til å følge opp og betale ut slik som de har bestemt, sier advokat Sverre K. Berge til TV-kanalen.

Han sier at det ikke er hans oppgave som testamentsfullbyrder å sjekke vandelen til de som mottar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere