RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyreekstremt gresk parti mister oppslutning

Sist oppdatert:
Aten (NTB-Reuters): Det høyreekstreme greske partiet Gyllent Daggry har mistet oppslutning etter at en venstreradikal rapper ble knivdrept på åpen gate av det som etter alt å dømme er en partitilhenger.

Meningsmålingen, som ble gjort i slutten av forrige uke, viser at oppslutningen om partiet har falt med 2,5 prosentpoeng.

To dager før drapet sa 8,3 prosent at de ville stemt på partiet. Om lag tre dager etter drapet var oppslutningen falt til 5,8 prosent. Målingen er gjort av meningsmålingsinstituttet Rass på oppdrag fra avisen Eleftheros Typos.

Rapperen Pavlos Fyssas ble drept i nærheten av Pireus i Aten tirsdag i forrige uke. Gyllent daggry avviser all innblanding og er fortsatt Hellas' tredje største parti.

Over tre av fire grekere, eller 77,8 prosent, mener imidlertid at partiet er innblandet, mens kun 13,5 prosent avviser dette. Godt over halvparten av de spurte, 57,6 prosent, mener at partiet truer demokratiet, mens 45,5 prosent kaller det for en «fascistisk organisasjon».

Partiet blir omtalt som nynazistisk, men avviser selv dette stempelet. Det er imidlertid et åpent rasistisk parti. Partisymbolet ligner på et hakekors, og medlemmene har ved flere anledninger gjort nazihilsener. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere