RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyreideolog redder Ny Tid

Oslo (NTB): Mannen bak Oslo Freedom Forum, den venezuelansk-norske menneskerettsaktivisten Thor Halvorssen, går inn på eiersiden i Ny Tid.

I forrige uke ble det kjent at Vårt Land-selskapet Ad Fontes Medier hadde solgt Ny Tid, men hvem kjøperen var ville ingen ut med. Ifølge Klassekampen er det tidligere SV-organet kjøpt opp av en gruppe internasjonale investorer. En av dem er menneskerettsaktivisten Thor Halvorssen, som er mest kjent i Norge som arrangør av Oslo Freedom Forum.

Hvis et oppkjøp ikke hadde gått i orden, ville Ny Tid blitt slått konkurs 1. mai.

Halvorssen og hans organisasjon Human Rights Foundation jobber blant annet med å rette et kritisk søkelys på venstreorienterte regimer i Latin-Amerika, blant annet Halvorssens hjemland Venezuela og president Hugo Chávez.

Ansvarlig redaktør Dag Herbjørnsrud forsvarer samarbeidet med Halvorssen med at grunnleggende verdier som kamp for menneskerettighetene er viktigere enn høyre-venstre-motsetninger.

- Vi har ulik bakgrunn, men det er noe som er viktigere enn det. Kampen for menneskerettigheter er hevet over ideologiske motsetninger, sier Herbjørnsrud. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere