Gå til sidens hovedinnhold

Hyrer inn Lippestad for å stoppe sykehusdød

Sykehusets Venner er sikre på at nedleggelsen av Rjukan sykehus ikke har skjedd på en redelig måte.

Styret i Sykehuset Telemark og helseminister Bent Høie har slått fast at lokalsykehuset på Rjukan skal legges ned. Dette har fått Sykehusets Venner til å reagere, skriver Telemarksavisa.

- Vi er blitt enige om at saken er blitt advokatmat. Det er noe som skurrer i denne saken. Vi har derfor hatt kontakt med advokat Geir Lippestad, og etter å ha blitt bedt om en vurdering har han sagt seg villig til å sette seg inn i saken, sier leder av Sykehusets Venner på Rjukan, Tåve Køhn Anderson.

Lippestad fikk formelt oppdraget i går.

Ikke billig
Advokatassistanse er ikke billig, men Sykehusets Venner har i sine statutter slått fast at de kan bruke innsamlede penger til det beste for Rjukan sykehus.

- Det mener vi dette er. Ingenting skal stå uprøvd i denne saken, sier Køhn til lokalavisen.

Venneforeningen mener at nedleggelsen er basert på feil faktagrunnlag, og at de derfor vil prøve å få en rettslig kjenneelse på at så er tilfelle. De mener at faktagrunnlaget som legges til grunn inneholder så mange svakheter at en tingrett vil gi de utsettelsen de vil ha. Venneforeningen er like klar på at hvis konklusjonen til Lippestad - eller tingretten - er annerledes, vil de bøye av.

Usannheter
- Det foreligger ingen konsekvensanalyse av vedtaket, sier Køhn.

Hun sier også at mye som er kommet opp i dagen ikke er sant.

- De som har vedtatt nedleggelsen sier Rjukan sykehus ikke holder mål faglig. Det er rett og slett ikke sant. Ingen har avdekket verken feil eller mangler. Dette er kun økonomisk motivert, sier Køhn.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut