RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEREDT: Væpnet politi på Oslo S 25. juli i år.
BEREDT: Væpnet politi på Oslo S 25. juli i år. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Hysj-tjenestenes arbeid med terrortrusselen granskes

Sist oppdatert:
Kontrollutvalget for de hemmelige tjenestene har begynt granskingen av etterretningstjenestenes arbeid med terrortrusselen i sommer.

Stortingets EOS-utvalg gjennomførte denne uken planlagte inspeksjoner både hos E-tjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Utvalget fikk blant annet informasjon om hvordan etterretningsorganisasjonene arbeidet med terrortrusselen som preget Norge i slutten av juli.

- Vi fikk omfattende og dyptgående informasjon om hva som hendte i disse to tjenestene på dette tidspunktet, sier utvalgets leder Eldbjørg Løwer til NTB.

Mange spørsmål

EOS-utvalget har fått mange spørsmål om denne saken, og valgte derfor å gå ut og fortelle at deres arbeid nå er i gang. En pressemelding om inspeksjonene ble sendt ut fredag.

Utvalgets oppgave er å undersøke om E-tjenesten og PSTs informasjonsinnhenting har skjedd i tråd med lover og regler. Myndighetenes beslutning om å informere om trusselen og bevæpne politiet ligger utenfor utvalgets ansvarsområde og vil derfor ikke bli gransket.

Samarbeid

Vanligvis orienterer EOS-utvalget Stortinget i mars hvert år, men de har også mulighet til å utarbeide egne rapporter på andre tidspunkter ved behov. Løwer vet foreløpig ikke hvor lang tid arbeidet med terrortrusselen vil ta.

Felles kontraterrorsenter (FKTS), som ble opprettet i februar og omfatter ansatte fra både E-tjenesten og PST, skal ha spilt en sentral rolle i vurderingen av trusselen i juli. Ifølge Løwer var dette første gang senteret var i funksjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere