*Nettavisen* Nyheter.

Hytte på 26 kvm solgt for 6,5 mill.

Hytta på Nordstrand har en 54 meter lang strandlinje, småbåtlagune, storbåtbøye, parkering og ti sengeplasser. Foto: Eie Eiendomsmegling

- Dette er en perle, sier eiendomsmegleren.

08.06.14 17:58

Eiendomsmegler i Eie Eiendomsmegling Aker Brygge, Per Christian Søreng, solgte nylig en liten hytte til en svimlende pris på 6,5 millioner kroner. Kvadratmeterprisen endte på 250.000 kroner.

Til tross for en markant nedgang i fritidsboligmarkedet, gikk hytta to og en halv million over takst.

- Dette er en fritidsbolig på nedsiden av Nordstrand og Mosseveien. Plasseringen er unik. Det er ikke så mange fritidsboliger så nære Oslo sentrum, utenom de som ligger på øyene, sier Søreng til Nettavisen.

Taksten på hytta ble satt til fire millioner og prisantydningen lå på 3,9 millioner. 50 personer kom på visningene, og 40 skrev seg opp på liste. Syv interessenter ble med i en budrunde som til slutt havnet på 6,5 millioner kroner.

15.000 treff
Søreng sier at det ikke er så mange hyttekjøpere som søker etter fritidsboliger i Oslo. Derfor måtte eiendomsmegleren ta noen ekstra grep.

- For å få mest mulig blest og treff da vi annonserte denne på Finn, kjørte vi på med helsider i Finansavisen og lokalavisen, og delte annonsen på sosiale medier, og fikk mange til å dele den videre. Vi fikk også bra med pressedekning før visning, sier Søreng.

Da fritidsboligen var solgt, hadde annonsen generert 15.000 treff på Finn.

- Tidligere har jeg sagt at alt over 10.000 er fantastisk, sier megleren.

- Dette er en perle
- Men hvorfor er folk villig til å betale så mye for så «lite», Søreng?

- Dette er en spesialtilpasset 26 kvadratmeter stor hytte med to hemser, slik at man faktisk har plass til ti sengeplasser. Det er det unike. I tillegg ligger den rett ved bryggen, har egen strandlinje med båtplass og småbåtlagune.

- Dette er en perle. Man kan ikke sammenligne med de vanlige hyttene på fritidsboligmarkedet eller hyttene på øyene, fordi da er man avhengig av båt. Det er en sjelden vare, sier han.

Hytta har også egen parkeringsplass og ligger rett ved et busstopp.

Nedgang i markedet
Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det ble solgt ti prosent færre fritidsboliger i første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig kjøpesum for fritidsboliger på eid tomt var 1,5 millioner kroner, mens gjennomsnittet for fritidsboliger på festet tomt var 1,3 millioner kroner, ifølge SSB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eie Eiendomsmegling

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eie Eiendomsmegling

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eie Eiendomsmegling

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eie Eiendomsmegling

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eie Eiendomsmegling
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.