RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyundai vant Kizomba-ordre

Sist oppdatert:
Sørkoreanske Hyundai Heavy Industries har blitt tildelt kontrakten på å bygge oljeproduksjons- og lagringsenhet til ExxonMobils store angolske oljefelt Kimzomba
Ordren har en verdi på 750 millioner dollar, eller 5,2 milliarder kroner for et av verdens største skipsverft.

Kontrakten gjelder bygging av produksjons- og lagringsenhet til Kimzomba-feltet utenfor Angola, hvor ExxonMobil er operatør. Plattformen skal installeres på feltet i juni 2005 dersom byggearbeidene går som planlagt.

Dette skal være den nest største prosjektkontrakten Hyundai Heavy har vunnet noensinne melder selskapet.

Hyundai har også vunnet en 160 millioner dollars kontrakt på levering av to offshoreplattformer og en rørledning. Det er et konsortium bestående av kinesiske CNOOC, og ChevronTexaco som har gitt ordren.

- Forhandlinger for noen større offshoreprosjekter er nå i gang, og vil øke Hyundais ordrebok for offshoreprosjekter i år, skriver selskapet i en melding.

ExxonMobil er operatør for virksomheten på blokk 15 hvor Kizomba inngår og har en andel på 40 prosent. Statoil har en eierandel på 13,33 prosent. De øvrige partnerne er BP (26,67 prosent) og Agip (20).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere