I 40 år har denne butikken hentet kundene sine

Foto: Johan Votvik (Avisa Nordland)

Kjører over 400 mil i året.

10.07.14 09:26

Søskenbarna Solfrid Monsen (84) fra Kummeren og Anna Thomesen (89) fra Skjellvik rusler mellom hyllene i nærbutikken Joh Nilsen-Nygård på Sandnes på Sandhornøy.

- Har du fått deg pinnekjøtt til jul, spør Solfrid.

Hun har nettopp fått tynnribba i kurven, og småprater med naboen sin fredag morgen før jul. Anna veier posen med gryteklart pinnekjøtt i handa, finner den grei nok, og putter den i kurven før hun rusler videre. De to er nettopp blitt hentet hjemme og kjørt til butikken av John Arne Nilsen-Nygård (34), som er sønn av den ene av de to butikkeierne, Johan Nilsen-Nygård (61).

Vet du om lignende tilbud andre steder i landet? Kontakt Nettavisens journalist her!

Takknemlige
Etter at Anna og Solfrid har betalt for handelen, setter de seg ned ved kaffebordet, der Gerd Nilsen-Nygård (56) har satt fram hjemmebakt kake. Så renner neste pulje med kunder inn døra, Arna, Åse og Aslaug.

Åse Nordnes (87) er fra Sandvika, helt nord på Sandhornøya, 2 mil i motsatt retning fra der Solfrid bor. Butikkskyssen er med andre ord på 4 mil for henting, og 4 mil for bringing. Det blir til sammen 8 mil per uke, eller mer enn 400 mil per år. Anna legger ikke skjul på sin takknemlighet.

- Dette er den fineste butikken som finnes, sier hun til Avisa Nordland .

Og forteller at hun har vært alene i 13 år, og har hatt stor nytte av å bli skysset til og fra butikken i alle disse årene.

- Det finnes ikke snillere folk. De bærer varene helt inn på kjøkkenet til meg, sier Anna.

Solfrid legger litt tykt på og erklærer at uten denne gratisskyssen ville hun ikke fått mat til helga.

Pratehjelp
De andre strømmer til kaffebordet for å prate kjenning og spørre nytt. Kundene fra begge henterutene har med seg blomster. Åse skryter av Johan og Helge Nilsen-Nygård (56), som er den andre av de to eierne og har ansvaret for trelasthandelen.

- De er fantastiske folk. Dersom vi trenger noe de ikke har i butikken, gjør de alt de kan for å skaffe det, og kjører det gjerne hjem til oss, sier hun.

Det er i år 40 år siden familien Nilsen-Nygård flyttet butikken sin over fjorden fra Framnes, og tok med seg sin gode service.

- Dette er blitt en del av vår livsstil, sier Johan etter å ha skysset Solfrid og Anna hjem med varene.

Les flere saker fra Avisa Nordland her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.