I bikiniform uten trening

Foto: (Crestock.com)

Med riktig kosthold kan du bli kvitt opp mot en kilo i uken.

(SIDE2): Her er de svenske ekspertenes tips til hvordan du kan spise deg til bikinikroppen.

- Protein er nøkkelen, sier ernæringsfysiolog Fredrik Paulún til den svenske avisen Expressen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Det er fortsatt ikke for sent å gå ned noen kilo til bikinien skal på og våre bleke kropper skal blottes i sommersola for første gang, mener ernæringsekspertene.

Heldigvis er vi alle like bleke og de fleste av oss legger på seg noen kilo i løpet av vinterhalvåret. Men ifølge svenske ernæringsfysiologer er det ikke bare trening som gjør at kroppen føles litt spenstigere i bikini, du kan også spise riktig fram til sommeren for å bli kvitt «daukjøttet».

- Øk forbrenningen med mat
- Det er fullt mulig å spise på en slik måte at kroppens egen fettforbrenning økes, sier Paulún. Han er en forkjemper for den GI-baserte ISO-metoden som i korte drag går ut på å spise mye proteiner.

Både melkeprodukter, bær, krydder, kaffe, te og rene proteinkilder som kjøtt og fisk er noen av de matvarene som er gunstig i så måte.

- Når du spiser protein skjer det flere ting som forbrenner kropens fettceller. Dessuten metter det bra mellom måltidene, hevder han.

- Om man spiser denne typen mat i kombinasjon med en mindre mengde karbohydrater kan man gå ned opp mot en kilo i uken, uten å trene, sier Paulun.

Spis ofte
Også på hvilken måte du får i deg maten kan gjøre en forskjell.

- Det viktigste er at du spiser hver tredje time, helst fem eller seks måltider om dagen, sier kostholdsveileder Anna Ottosson.

- Da får du et jevnt blodsukker som gir de beste forutsetningene for kroppens fettforbrenning, mener hun.

Ved hjelp av denne metoden mener også Ottosson at det er mulig å slanke bort en kilo i uken.

- Det kan gå veldig fort og for mange gir det fantastiske resultater. Særlig sammen med trening, legger hun til.

Side2 har i samarbeid med treningsveileder på Sats, Jorunn Githmark, laget en treningsserie for hele kroppen. Her får du øvelsene som du både kan gjøre hjemme eller på treningsstudio.

SLIK FÅR DU SOMMERKROPPEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.