RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I bresjen for Aids-barn

Sist oppdatert:
H.M. Dronningen er høy beskytter for TV-aksjonen – «Sammen for barn».

(SIDE2): - Vi er svært glade for at H.M. Dronning Sonja har valgt å være TV-aksjonens høye beskytter, sier Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge.

Hiv/Aids
Årets TV-aksjon er tildelt UNICEF Norge i strategisk samarbeid med Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité og organisasjonen Right To Play. Aksjonen «Sammen for barn» går av stabelen 21. oktober, og inntektene fra TV-aksjonen går til barn berørt av hiv/aids.

- Vi har valgt å fokusere på aids-epidemiens glemte ofre, nemlig barna, sier Kjersti Fløgstad videre.

Rammer barna hardt
Årsaken er at aids i lang tid har vært sett på som en «voksensykdom», men realitetene er at det først og fremst er barna som blir rammet aller hardest av denne epidemien.

Aids har gjort over 15 millioner barn foreldreløse. Hver dag mister 6000 nye barn foreldrene sine, og 1400 barn dør av aids. Barn berørt av hiv/aids er ikke nødvendigvis aids-syke eller smittet med hiv-viruset, men lever i lokalsamfunn hvor aids har satt dype spor. De voksne faller fra eller blir ute av stand til å forsørge seg og sine. Støtteapparat finnes ikke, og infrastrukturen brytes gradvis ned. Millioner av barn lever uten tilsyn av voksne og må klare seg alene. Barndommen forsvinner, og hver dag er en ensom kamp for å overleve.

Idretten forebygger
Aksjonens mål er å styrke lokalmiljøenes evne til å håndtere utfordringene knyttet til hiv og aids-problematikken. Kjersti Fløgstad understreker at idretten har vært en naturlig samarbeidspartner for UNICEF i årets aksjon fordi idretten bruker idrettsaktiviteter til å bygge lokalsamfunnet, og idrettsbanen som en arena til å nå ut med informasjonsarbeid omkring hiv og aids. I tillegg til det viktige forebyggende arbeidet som idretten blant annet bidrar med, skal pengene fra TV-aksjonen også gå til prosjekterer som fokuserer på å forhindre smitte av hiv-viruset fra mor til barn, riktig medisinering av barn og omsorg for foreldreløse barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere