*Nettavisen* Nyheter.

I brunbjørnens rike

En kry programleder med en bedøvd bjørnunge i favnen. Foto: TV 2

Den er ikke farlig, bare man er varlig... Programleder Hedda Kise har vært i de svenske skoger og blitt bedre kjent med brunbjørnen i kveldens episode av Dyreriket.

18.03.04 14:48

Søndagens Dyreriket starter i Vassfaret bjørnepark mellom Hallingdal og Valdres.Det er vår og bjørnungene skal for aller første gang slippes ut av hiet. Programlederen får holde en av ungene som har skarpe klør og tenner - og som ikke er så liten lenger.

Kjempeflaks
Så går turen over landegrensen til Sverige. Her tar Hedda en titt på et ekte bjørnehi som ble forlatt noen få dager tidligere. Hun finner tydelige tegn etter bjørn på trær og på bakken. Hedda blir så med et forskerteam i helikopter for å skyte bjørn med bedøvelsesgevær.

- Vi hadde kjempeflaks, for bjørnen blir nemlig bedøvet rett foran nesen på kamerateamet nede på bakken! Dermed kan vi presentere tv-bilder som ingen har sett maken til, sier programlederen.

Bruker hunder
Svenskene trener hunder til å jakte på bjørn. En gedigen bamse går til motangrep på to store hvite hunder. Det går hardt for seg, men ingen må bøte med livet.

I Norge bruker de litt andre metoder for å holde bjørnen unna sauene sine. Programleder besøker en bonde som aler opp lama og slipper dem løs på fjellet! Håpet er at lamaen skal gjete sauene og jage bort bjørnen når den kommer på rov.

- En morsom idé, men det går ikke så veldig bra med hverken lamaen eller sauene, sier en lattermild Hedda Kise.

NB! Hedda Kise sitter klar på TV 2.no til å svare på spørsmål fra seerne etter hvert program av Dyreriket.

Se Dyreriket på TV 2 søndag 21. mars 2004 kl. 19.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.