Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen ble drept under masseskytingen i Oslo, natt til 25. juni.

– Kåre var det mest jordnære, snilleste og forståelsesfulle mennesket jeg har kjent. Han har hjulpet meg gjennom mange fine samtaler, og vi var der for hverandre hvis det var noe vi trengte og snakke om.

Det sier Magnus Saugerud Moe til Nettavisen, kvelden før bisettelsen. Han var forlovet med Kåre for noen år siden, men sammen fant de ut at de passet bedre som veldig gode venner, forteller Magnus.

Han maler et bilde av en kjempehyggelig og omgjengelig mann som «satt alle andre foran seg selv».

– Og han var rolig. Vi kunne prate om absolutt alt, sier Magnus.

Dro på show

Fredag 24. juni var Magnus, Kåre og en annen venn på show på Latter, på 40 års jubileet til The Great Garlic Girls.

– Vi koste oss masse. Så gikk vi videre til Trappa pub. Der ble vi sittende en stund før de andre valgte å gå videre til Per på hjørnet for å møte noen der, sier Magnus til Nettavisen.

Les også: Våget seg ut for første gang etter terroren. Endte i trakassering og ble spyttet etter på åpen gate

Fredag 24. juni har blitt til natt til lørdag 25. juni. Trappa pub, der Magnus sitter, er bare 50 meter unna Per på hjørnet.

– Så skjedde det. Jeg hørte skuddene og hørte folk skrike at det ble skutt i gatene. Vi måtte holde oss inne til vi fikk høre at han var tatt og at vi måtte komme oss vekk derfra, forteller Magnus.

En venninne av ham var på stedet der skuddene falt. Hun ringte til Magnus og fortalte at Kåre mest sannsynlig var blitt drept.

– Jeg fikk sjokk og ble helt fra meg, sier Magnus, og forteller at han forsøkte å ringe moren sin for å ha noen å snakke med.

Bisettes torsdag

Torsdag 07. juli klokken 11 ble Kåre bisatt fra Høvik kirke. Til helgen er det to uker siden det grusomme angrepet.

– Nå i ettertid er det fælt å tenke på hva som skjedde, og det føles fortsatt veldig uvirkelig for meg at noe sånt kan skje i 2022, sier Magnus.

– Jeg trodde vi hadde kommet lengre, sier Magnus, og legger til:

– Men livet går videre, selv om man kjenner på savnet. Jeg savner å snakke med ham og tekste med ham.

Kommentar: Ingen er fri før Norge er som London pub

Hesviks etterlatte har opprettet en minneside gjennom begravelsesbyrået Jølstad, hvor de takker for støtten og omtanken de har mottatt i en krevende tid.

«Vi setter umåtelig stor pris på hver og en av dere, men ber om forståelse for at vi ikke klarer å svare dere alle», skriver de.

Familien har bedt om ro etter angrepet, og mediehenvendelser har gått gjennom bistandsadvokat Per Ivar Hessen, som har gitt Nettavisen tillatelse til å bruke bildet i denne saken.

Les også: Kritiserer politiet etter masseskytingen i Oslo: – Jeg nekter å trues til taushet

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var til stede under bisettelsen, som representant for regjeringen.

– Da Kåre ble revet fra oss handlet det om et angrep på noen avgjørende verdier. Et inkluderende fellesskap som betyr at vi verdsetter det at vi er forskjellige, sa Huitfeldt under minnestunden, melder VG.

– Vi vet at Kåre ble drept mens han var ute og hygget seg en sommernatt. Mange var ute for å feire Pride, uken for kjærlighet mangfold og frihet. Så kom skuddene som skremte en hel nasjon, og særlig det skeive miljøet, la statsråden til.

Kåre Arvid Hesvik ble 60 år, og var fra Kvinnherad, men bodde i Bærum.