*Nettavisen* Nyheter.

I dag er «Hodepinedagen»

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Vondt i hodet i dag? Ikke rart - i dag er den store «Hodepinedagen» . Del dine råd og tips om hodepine og migrene med våre lesere!

Tidligere undersøkelser viser at så mange som en halv million nordmenn lider av migrene.

Over hele landet er det torsdag markeringer for «Hodepinedagen 2004».

Det meldes om åpne pasientmøter i både Oslo, Halden, Drammen, Arendal, Bergen, Lillehammer og Trondheim i regi av Norges Migreneforbund.

- Vanlig og utbredt lidelse
- Migrene er en vanlig og utbredt lidelse, som i gjennomsnitt rammer cirka 12 prosent av befolkningen. Migrene er mest vanlig hos kvinner. Hos kvinner i alderen 30 til 45 år regner en med at cirka hver fjerde er rammet av migrene, med anfall av varierende hyppighet, heter det på nettsiden deres.

I en undersøkelse offentliggjort i fjor svarte 38 prosent at de hadde vært plaget av hodepine det siste året og 12 prosent hadde migrene. Undersøkelsen viste også at nesten 8 prosent av befolkningen hadde hodepine oftere enn seks dager per måned, mens 2,4 prosent opplyste at de hadde hatt kroniske hodepineplager i mer enn 14 dager per måned det siste året.

Hodepineplagene var mest utbredt blant de med lav utdannelse og yrker med lav sosial status.

Har du gode råd og innspill om migrene og hodepine, eller vet mer mer om arrangementene for Hodepinedagen 2004. Diskuter det i Veggavisen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.