*Nettavisen* Nyheter.

I dag faller dommen i Øygard-saken

Lillehammer (NTB): Blir Vågå-ordfører Rune Øygard kjent skyldig er strafferammen minst to års fengsel. Interessen fra mediene er enorm.

17.12.12 09:44

Lokalene til Sør-Gudbrandsdal tingrett åpnet allerede klokka 7 mandag morgen, slik at pressen kunne gjøre seg klar til domsavsigelsen klokka 10. Rundt 60 journalister er akkreditert til å følge domsavsigelsen fra rettslokalene, i tillegg til fotografer. I en rettsavgjørelse tidligere i desember tillot retten NRK å filme domsavsigelsen, men kanalen fikk ikke tillatelse til å sende den direkte.

Øygard er tiltalt for gjentatte overgrep mot ei mindreårig jente. Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, har lagt ned påstand om fire års fengsel, mens Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, har bedt om full frifinnelse.

Tross manglende tekniske bevis for at Vågå-ordføreren over to år - fra jenta var 13 år - hadde samleier med henne jevnlig, har Klundseter argumentert for at det likevel er bevist utenfor rimelig tvil at samleiene har funnet sted. Han påpekte i sin prosedyre at jentas forklaring har vært detaljert og konsistent helt siden jenta anmeldte saken.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen mener derimot det ikke er tilstrekkelig bevis for at Øygard kan dømmes.

- Den fornærmedes forklaring er en man veldig gjerne skulle ønske å tro på. Men det er ikke ønsket om å tro som skal være styrende for retten. Dere må være overbevist om at det ikke er andre momenter som utgjør rimelig tvil, sa hun i sin prosedyre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.