RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dag får 2,5 millioner igjen på skatten

Nær 2,5 millioner får igjen til sammen 27, 2 milliarder kroner på skatten.
Nær 2,5 millioner får igjen til sammen 27, 2 milliarder kroner på skatten. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
I dag onsdag 24.06 får de aller fleste lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret. Nær 2,5 millioner får igjen til sammen 27, 2 milliarder kroner på skatten.

De 2,5 millioner skattyterne som får igjen på skatten får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra 24. juni. 

Kjapp hoderegning viser at snittbeløpet til deg som får igjen er 10.880 kroner. Nettavisen vet av erfaring at de aller fleste vil ha pengene på konto i løpet av dagen i dag eller i morgen torsdag 25.06, noe Skatteetaten bekrefter:

- Det er de kommunale skatteoppkreverne som utbetaler skatt til gode og krever inn restskatt. De siste årene har de aller fleste som har skatt til gode fått utbetalt pengene samme dag som datoen for skatteoppgjøret, sier kommunikasjonsrådgiver Ole Ekhaugen i en kommentar til Nettavisen.

Det er 530.000 lønnstakere og pensjonister som får restskatt, og de må betale tilsammen 7,4 milliarder kroner. Disse får betalingskort i posten. Fristen for å betale beløp under 1000 kroner, er 20. august. Restskatt over 1000 kroner deles i to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september.

Neste pulje med skatteoppgjør kommer 5. august. Her inkluderes også personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tillegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter 5. august blir det løpende skatteoppgjør fram til siste oppgjørsdato 14. oktober.

Skattyter har alltid mulighet til å klage på skatteoppgjøret. Hvis man mener noe er feil, er fristen for å klage seks uker etter skatteoppgjørets dato. Man kan klage elektronisk via skatteetaten.no/klage. Skatteetaten kan ikke gi en konkret dato for når den enkelte får skatteoppgjøret. Det kan for eksempel være mangelfulle opplysninger i selvangivelsen, eller du kan være tatt ut til kontroll. Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse man har, jo lengre tid tar det å behandle den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere