Gå til sidens hovedinnhold

- I dag hadde jeg ikke dratt ut hvis jeg ikke måtte

Å komme seg fram i Oslo torsdag bød på utfordringer.

Med noen få minusgrader, snø og sørpe, er det skikkelig vinterføre i Oslo torsdag. Fredrik Scheele (84) konstaterer at han aller helst ville vært inne i dag.

- I dag hadde jeg ikke dratt ut hvis jeg ikke måtte i banken. Det er glatt og jeg er veldig redd for å falle, det var like før litt lengre ned på Karl Johan. Vanligvis har jeg staver som jeg støtter meg til, men de tok jeg ikke med ut i dag, sier han til Nettavisen.

- For dårlig
Svanhild Kram er på vei for å gjøre noen ærender i byen og er svært misfornøyd med brøytinga i Oslo sentrum.

- Det er altfor dårlig framkommelighet i byen nå, det er rett og slett for vanskelig å bevege seg, forteller hun.

Hun syns det burde vært flere brøytebiler på veiene.

- Det burde blitt satt inn flere brøytemannskaper, dette syns jeg er altfor dårlig ressursbruk av kommunen, konstaterer Kram.

Forsinket
Trikkesjåføren William har hatt bedre dager på jobb.

- Akkurat nå er jeg 13 minutter forsinket på ruten min, men jeg vet at det er andre trikker som er mer forsinka enn meg, sier han til Nettavisen.

Han fortviler over at trikkesporene ikke er ordentlig kostet.

- Snøen pakker seg inn i sporene og det er kostemaskiner som skal ta seg av dette. Det er mulig de har for lite beredskap ute. Det burde i hvert fall vært gjort noe i natt, da har de jo trikkeskinnene for seg selv, sier han videre.

På to hjul
Sykkelbud Christian Haaland er en av de som jobber ute og på to hjul. Dager som denne gjør jobben hans vanskelig.

- Det er tyngre enn vanlig å komme seg frem. Her i Oslo er det heller ingen brøyting i sykkelfeltene. Jeg har bodd på Geilo i tre år, der er det mye mer snø, men faktisk bedre brøyting enn i Oslo, forteller sykkelbudet.

- Hvordan greier du å komme seg frem på to hjul på dager som denne?

- Det gjelder å ta det med ro. Jeg må bare forsøke å holde balansen, forteller han.

Glatte veier
Drosjesjåfør Khalid Raja er heller ikke fornøyd med føret.

- Noen steder er det dårlig måking, spesielt i Holmenkollen og på småveier. Det er vanskelige kjøreforhold i dag og lett å skli på veien, men det gjelder å kjøre forsiktig.

Flere mennesker benytter seg også av drosjetransport på slik dager mener han.

- I dag har jeg hatt mange turer, jeg merker at flere mennesker tar taxi på slike dager, sier han videre.

Full beredskap
Brøytemannskapet i Oslo jobber på spreng for å ta bort snøen.

- Vi er ute med alt vi har av maskiner. Det har kommet kraftigere snøfall enn dette, så vi er beredt, understreker overingeniør Joakim Hjertum ved Samferdelsetaten i Oslo til Nettavisen.

Brøytebilene har vært ute hele dagen for å forsøke å få unna snøen.

- Vi har et stort veinett og det bør komme minst fem cm snø før vi kan brøyte. Dessuten har vi en frist på ni timer før snøen skal være borte.

Han har forståelse for at folk klager på brøytinga.

- Vi skjønner at det er problematisk for folk å komme seg fram, dessverre kan vi ikke være alle steder til enhver til. I ettermiddag kommer det til å være en helt annen standard på brøytinga i Oslo, konstaterer han.

Sjekk været der du er her.

Noen forsinkelser
Når det gjelder kollektivtransporten har det vært noen forsinkelser torsdag. Buss og trikk skal gå som normalt igjen, mens det er noen forsinkelser på t-banen.

- Trafikken går stort sett greit. Biltrafikken og annen trafikk går ofte mye saktere når det er slik vær som nå, dette påvirker også oss, sier kommunikasjonssjef for trikken, Cato Asperud til Nettavisen.

- Reis kollektivt
Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg oppfordrer alle til å benytte seg av kollektivtransporten når været er slik som det er i dag.

- Det som ofte kan hindre trikken og bussens fremkommelighet er at personbiler som kjører de samme traseene som kollektivtrafikken er for dårlig skodd for været og det kan dermed skje ulykker. Når det er dårlige værforhold kan det derfor lønne seg å benytte seg av å reise kollektivt, forteller hun til Nettavisen.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken