Adobes programvare Flash Player er muligens verdens mest utbredte program, og gjør det mulig å vise Flash-innhold i nettleseren din - som blant annet det meste av reklame og nettspill. Programmet er ifølge enkelte rapporter installert på over 99 prosent av alle datamaskiner som er på nett.

Gjør det farlig å bare surfe
I helgen har Adobe lagt ut en melding på sine nettsider om at det er funnet et sikkerhetshull i programvaren som gjør det mulig for nettkriminelle å infisere datamaskinen din med skadelig programvare. Dette skjer i det øyeblikket du åpner nettsiden.

- Sikkerhetshullet kan føre til et PC-en krasjer, og kan potensielt gjøre det mulig for en angriper å ta kontroll over datamaskinen, skriver Adobe.

Sikkerhetshullet gjelder Windows, Mac, Linux og Unix.

I tillegg til å gjelde Flash Player, fungerer også hullet gjennom å åpne et infisert PDF-dokument om du benytter Adobe Reader 9 eller 10.

Ingen plasterlapp klar
Så langt har ikke Adobe lagt ut en oppdatering som fikser sikkerhetshullet. Det er heller ikke kjent når den vil komme. Adobe sier derimot at deres nesten ferdige nye versjon av Flash Player ikke ser ut til å være påvirket av problemet. Programmet kan du laste ned her.

Om du ikke ønsker å installere uferdig programvare, er det god grunn til å holde seg til sider du stoler på fram til oppdateringen er klar.