*Nettavisen* Nyheter.

I dag kommer påtaleavgjørelsen i Bertheussen-saken

Laila Anita Bertheussen

AVGJØRELSE: Tor Mikkel Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, ble siktet i fjor for å ha tent på parets egen bil ved boligen deres i Oslo. Foto: Privat/NTB Scanpix

Riksadvokaten har sendt sin påtaleavgjørelse i saken mot Laila Anita Bertheussen til Det nasjonale statsadvokatembetet.

23.01.20 10:07

Avgjørelsen om hvorvidt Laila Bertheussen, Tor Mikkel Waras samboer, skal tiltales eller ikke, vil komme i løpet av torsdagen, skriver TV 2. Saken har ligget hos Riksadvokaten siden 17. desember i fjor.

Overfor NTB ønsker ikke Riksadvokaten å kommentere avgjørelse, men når en sak lander på Riksadvokatens bord betyr det i praksis tiltale eller henleggelse.

Embetet opplyser til NTB at påtaleansvarlig på saken vil uttale seg om den senere torsdag, trolig på ettermiddagen. Det er statsadvokat Marit Formoe som tidligere har uttalt seg om embetets befatning med saken.

Les også: PST har siktet Waras samboer

Gikk av

Noen måneder tidligere, i slutten av mars i fjor, gikk Tor Mikkel Wara (Frp) av som justisminister etter at Bertheussen ble siktet av PST for å ha tent på parets egen bil ved boligen deres i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre. GIKK AV: Tor Mikkel Wara var justisminister da han ikke så noe annet valg enn å trekke seg, etter at hans samboer ble siktet.

GIKK AV: Tor Mikkel Wara (Frp) var justisminister da han ikke så noe annet valg enn å trekke seg, etter at hans samboer ble siktet. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Flere hendelser

Torsdag 28. mars endret PST Bertheussens status fra fornærmet til mistenkt i samtlige saker som hadde funnet sted ved parets bolig, bortsett fra den hun allerede var siktet for. Wara trakk seg samme dag seg som justisminister.

Les også: Laila Bertheussen langer ut mot PST på Facebook

Sakene inkluderer branntilløp i søppelkassen på utsiden av Waras hus i januar, funn av en mistenkelig gjenstand bundet fast i bilen utenfor huset i februar og funn av et truende brev i mars.

Les også: Tor Mikkel Wara har fått ny jobb

I tillegg ble det i desember i fjor tegnet hakekors og skrevet ordet «rasisit» på huset og bilen til Wara.

- Sakene som omhandler hendelsene knyttet til Tor Mikkel Wara og hans familie, etterforskes fortsatt med betydelig innsats og har høyeste prioritet i PST. Rekken av hendelser, som startet med tilgrising av bolig og mulig forsøk på å tenne på en bil 6. desember i fjor, sees i sammenheng med hverandre, skrev PST i en pressemelding.

Les også: Filter Nyheter: Laila Bertheussen skal ha blitt straffedømt tre ganger

Bertheussen har hele tiden ikke erkjent straffskyld for noen forhold.

Hennes forsvarer, advokat John Christian Elden, har også flere ganger uttalt at saken kun er bygd på indisier, og at han regner med at den blir henlagt.

Fakta

Fakta om Bertheussen-saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.