RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I dag må du sitte 10 min. lenger

Sist oppdatert:
I dag må du vente 10 minutter ekstra for å få sluttkursene på Oslo Børs
Oslo Børs har innført et såkalt auksjonssystem for å sette sluttkursene etter amerikansk modell. Dette betyr at de endelige sluttkursene på børsen ikke settes før 10 minutter etter børsslutt.

- For å forbedre avslutningsprosessen og bedre kvaliteten på sluttkursene for noterte aksjer og grunnfondsbevis, innfører Oslo Børs sluttauksjon på disse papirene fra fredag 14. februar. En god prosess rundt prisdannelsen i markedet er en forutsetning for å sikre investors tillit. Den nye måten å fastsette sluttkurs på gir rettferdighet, fordi de som handler oppnår samme kurs, heter det i en melding fra Børsen.

Innføring av sluttauksjon innebærer at sluttkursen i verdipapirene vil bli fastsatt på samme måte som åpningskursen, nemlig ved matching av kjøps- og salgsordrer i en auksjon etter at meglerne har lagt sine ordrer inn i børsens handelssystem. Tidspunktet for auksjonen blir fra 16.00 til 16.10.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere