Gå til sidens hovedinnhold

I dag styrte hun Nettavisen

Helga Pedersen (Ap) var dagens gjesteredaktør i Nettavisen. Hennes første oppdrag til redaksjonen var temmelig overraskende!

- Skriv en sak om mirakelet i Finnmark. Alta kan nemlig bli tidenes første Tippeliga-lag fra fylket. Det bør Nettavisen skrive om!

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen ba Nettavisens redaksjon lage klar én sak til hun inntok gjesteredaktørstolen. Overraskende nok handlet det om fotball. Mindre overraskende var det at det også handlet om Finmark.

Les saken her: - Det vil være en sensasjon

Saken ble blant annet fulgt opp med denne saken: - Fotballen lager en ny Finnmarks-identitet

Helga får anledning til å bestemme hvilke saker Nettavisen skal dekke tirsdag, og hun vil få et ord med i laget om tittelbruk, vinklinger og så videre.

Det resulterte blant annet i saken: Oldemor ble årets kjøpmann

Fiskeri- og kystministeren har også skrevet leder, og hun svarte på lesernes spørsmål. Svarene finner du nederst i denne saken.

HELGAS LEDERARTIKKEL:Heia Alta!

Gjesteredaktøren stilte også på nett-treff der hun svarte på både viktige politiske spørsmål og minst like viktig: hvilket fotballag som er «hennes» i England.

Les svarene her: - Håper jeg slipper å bli diktator

Pedersen ville også sette fokus på nordmenns helse, og benyttet samtidig anledningen, hun er tross alt fiskeriminister, til å snike inn et godt ord for norsk fisk:

Denne gjør oss til verdensmestere

Hun lot heller ikke sjansen gå fra seg til å lage sak om Finnmarks fortreffeligheter, og vise at det faktisk er folk som flytter dit, ikke bare derifra:

- De tåler ikke noe jåleri!

Fiskeri- og kystministeren ville også gjerne ha litt blest om en ny og viktig avtale i kampen mot tyvfiske:

Slik skal Helga stoppe piratene

Gjesteredaktører
I forbindelse med valgkampen har Nettavisen gitt alle partiene på Stortinget, samt Rødt, mulighet til å bli redaktør i Nettavisen for en dag. Med det får de mulighet til å påvirke hvilke saker som skal prioriteres en dag.

- Vi har gjort dette for å kunne gi partiene en mulighet til å i enda sterkere grad vise sine individuelle forskjeller, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Forrige gjesteredaktør: Bård Vegar Solhjell
Les også: De kupper Nettavisen

Vi har også forberedt denne bildesaken i anledning dagens gjesteredaktør: Husker du denne klemmen?

Pedersen stilte også til nettmøte for å svare på spørsmål fra Nettavisens lesere.

Svarene ser du her:

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?