*Nettavisen* Nyheter.

I denne gyngestolen gjemte smugleren én million kroner

Bak blomstertrekket på stolen fant tollerne ti store bunker med sedler.

I en antikk gyngestol gjemte Oslo-mannen én million kroner han skulle føre ut av landet via danskebåten fra Oslo til København i oktober for tre år siden.

Han ble stoppet i kontroll, og under en gjennomlysning av gyngestolen fant Tollvesenet pengene som var delt opp i ti vakuumpakker og sydd inn i setet på stolen.

Mannen har tidligere sagt at han var klar over at man ikke har lov til å ta med seg mer enn 25.000 kroner ut av landet uten å deklarere det i tollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPDAGET: Da tollerne gjennomlyste stolen oppdaget de at det lå flere pakker med penger inne i stolsetet. Foto: Tollvesenet


Ville heller ha lavere bot og fengselsstraff

Både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett ble han dømt til å betale 150.000 kroner i bot, eller 40 dagers fengsel.

Han mente derimot at han heller burde få en lavere bot og en betinget fengselsstraff, noe han begrunnet i at han ikke hadde mulighet til å betale en så stor bot. Han anket derfor saken til Høyesterett.

Heller ikke der ble han hørt. Høyesterett mente 150.000 kroner i bot var riktig, mens de reduserte den eventuelle fengselsstraffen til 25 dager.

Fikk strafferabatt

Høyesterett konkluderer med at utgangspunktet i slike saker skal være en bot som utgjør 20 prosent av beløpet som er forsøkt ført ut av landet.

I dette tilfellet vil det utgjøre en bot på 200.000 kroner. Mannen gis imidlertid strafferabatt fordi han har tilstått og fordi det har gått lang tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÉN MILL.: Ti vakuumpakkede bunker med sedler tilsvarende én million kroner fant tollerne inne i stolen. Foto: Tollvesenet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag