Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I denne gyngestolen gjemte smugleren én million kroner

Bak blomstertrekket på stolen fant tollerne ti store bunker med sedler.

I en antikk gyngestol gjemte Oslo-mannen én million kroner han skulle føre ut av landet via danskebåten fra Oslo til København i oktober for tre år siden.

Han ble stoppet i kontroll, og under en gjennomlysning av gyngestolen fant Tollvesenet pengene som var delt opp i ti vakuumpakker og sydd inn i setet på stolen.

Mannen har tidligere sagt at han var klar over at man ikke har lov til å ta med seg mer enn 25.000 kroner ut av landet uten å deklarere det i tollen.

OPPDAGET: Da tollerne gjennomlyste stolen oppdaget de at det lå flere pakker med penger inne i stolsetet. Foto: Tollvesenet


Ville heller ha lavere bot og fengselsstraff

Både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett ble han dømt til å betale 150.000 kroner i bot, eller 40 dagers fengsel.

Han mente derimot at han heller burde få en lavere bot og en betinget fengselsstraff, noe han begrunnet i at han ikke hadde mulighet til å betale en så stor bot. Han anket derfor saken til Høyesterett.

Heller ikke der ble han hørt. Høyesterett mente 150.000 kroner i bot var riktig, mens de reduserte den eventuelle fengselsstraffen til 25 dager.

Fikk strafferabatt

Høyesterett konkluderer med at utgangspunktet i slike saker skal være en bot som utgjør 20 prosent av beløpet som er forsøkt ført ut av landet.

I dette tilfellet vil det utgjøre en bot på 200.000 kroner. Mannen gis imidlertid strafferabatt fordi han har tilstått og fordi det har gått lang tid.

ÉN MILL.: Ti vakuumpakkede bunker med sedler tilsvarende én million kroner fant tollerne inne i stolen. Foto: Tollvesenet

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!