RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I denne romleiren ble jenta funnet

Foto: AFP/ NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet tror at ti andre jenter i romleiren kan være ofre for menneskesmugling.

Politiet i Hellas har gått bredt ut for å finne ut hvem den fire år gamle jenta, som ble funnet i romleiren i Farsala i Hellas, er. Jenta går under navnet Maria og snakker litt romani. Det virker også som om hun forstår noe gresk. Hun har lyst hår, blå øyne, og DNA-analyser viser at hun ikke har noen familierelasjon med romfolk.

Paret på 39 og 40 år som jenta bodde med inne i leiren, har kommet med ulike forklaringer på hvordan de fikk henne. Jenta var i god behold.

Jenta ble funnet i en rutinekontroll i leiren som ligger 28 mil nord for Aten. Politiet skulle slå ned på helt annen illegal aktivitet enn bortføring av små jenter.

Jenta fanget polititjenestemannens interesse fordi hun hadde lys hud og ingen familiære trekk med paret hun bodde hos, som hevdet å være hennes foreldre. Paret har kommet med ulik forklaring på hvordan de fikk henne. Den ene har fortalt at de fant henne alene, tullet i et teppe. Den andre sier at en fremmed person ga jenta til dem.

- Hennes ansiktstrekk tyder på at hun kommer fra Øst- eller Nord-Europa, sier politisjef Panayiotis Tzavaras.

14 andre barn
Paret hevder å ha 14 barn sammen, og har registrert et ulikt antall barn i tre ulike deler av Hellas. Politiet har funnet tre barn i leiren som trolig er parets barn. Dette har ikke blitt validert gjennom DNA-prøver.

Politiet tror at så mange som ti andre barn i leiren kan være bortført og utsatt for menneskehandel.

Gir håp
Talsperson for Kate og Gerry McCann, foreldrene til Madeleine McCann som forsvant i Portugal i 2007, sier at funnet gir ekteparet håp om at deres datter skal bli funnet.

- Hver gang et barn blir funnet under slike omstendigheter så gir det dem håp om at Madeleine også skal bli funnet i live, sier Mitchell til mailonline.

Den fire år gamle jenta er nå tatt hånd om av organisasjonen «Et barns smil» i Hellas. Denne organisasjonen vil nå forsøke å finne barnas ekte foreldre gjennom samarbeid med andre organisasjoner verden over.

Hun var traumatisert da hun kom til barnehjemmet der hun nå befinner seg, men skal nå ha kommet seg og leker fint med andre barn på hennes alder.- Sjokkert
- Vi er sjokkert over hvor lett det er å registrere barn som sine egne, sier Costas Giannopoulos som leder organisasjonen «Et barns smil», til Skai TV.

Han sier at det nå gjenstår mye etterforskning og at politiet trolig har avslørt en kriminell virksomhet som ikke ender med denne enslige uidentifiserte jenta.

Har du informasjon om jenta kan du ta kontakt med organisasjonen «Et barns smil» på +30 210 76 09 550 eller e-post 116000@hamogelo.gr.

Farsala ligger 28 mil nord for Aten. Byen er merket med rødt i kartet. Kartet er interaktivt og du kan zoome inn eller ut for å orientere deg bedre.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere