Gå til sidens hovedinnhold

I denne villaen skulle drapssiktet bygge bowlingbane og spaanlegg til drapsofferet

Den siktede mannen og kvinnen som ble drept på åpen gate på Frogner onsdag morgen har hatt en langvarig økonomisk konflikt om to av Oslos mest fasjonable adresser.

(AVISA OSLO:)Avisa Oslo vet at de to har samarbeidet om et boligprosjekt på Frogner siden 2016, der siktede var engasjert som prosjektleder.

Siktede skulle blant annet oppføre en villa på Oslos beste vestkant, med blant annet spa og bowling i kjelleren.

Samarbeidet skulle utvikle seg til en betent og langvarig konflikt.

Les også: Kvinne i 50-årene drept - mann i 30-årene siktet: - Skylder drept kvinne over 12 millioner

I forbindelse med konflikten begjærte den nå avdøde kvinnen arrest i prosjektlederen og selskapet hans med 13,7 millioner kroner, for grov uaktsom rådgivning og prosjektledelse.

Politiet bekreftet at det var en forretningsmessig forbindelse mellom drapsoffer og den siktede:

Enken tok deretter ut en ny stevning mot prosjektlederen i februar 2020, og la ned påstand om at han og selskapet var solidarisk ansvarlig for å betale henne erstatning fastsatt etter rettens skjønn.

Ble dømt i fjor

Prosjektlederen avviste kravet. Han hevdet at alle endringer ble bestilt og besluttet av oppdragsgiveren.

Oslo tingrett mener prosjektlederen hadde opptrådt grovt uaktsomt, og at det var vesentlige brudd på forpliktelsene i prosjektlederavtalen.

Prosjektlederen og selskapet ble i desember i fjor dømt til å betale 11,8 millioner kroner i erstatning til saksøker samt, saksomkostninger på 900 000 kroner.

Ellinor(19) hørte skuddene:

– Kompleks sak

Rød vil ikke kommentere når han snakket med henne sist.

– Min klient reiste krav om erstatning som følge av en misligholdt prosjektlederkontrakt, hvor hun har krevd erstatning for tapene hun har hatt som følge av feilbyggingen, og Oslo tingrett ga henne medhold i de fleste av kravene, men ikke alle. Dommen ble anket, og det er der vi er i den prosessen.

Han kaller selve tvistesaken for «en helt alminnelig sivilrettslig erstatningssak».

– Det er en kompleks sak hvor det er gjort en del byggefeil, og som har påført min klients økonomiske tap som hun har søkt erstattet av prosjektleder, da prosjektleder mener han ikke er ansvarlig for tapene.

Les også

Frogner-drapet: Nabo hørte fem skudd og så mann som løp fra stedet

Forretningsmessig relasjon

Klokken 13.30 onsdag ettermiddag møtte leder for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid, pressen for å orientere om drapet.

Hun forteller at det ikke skal være en familierelasjon mellom siktede og offeret.

– Ingenting tyder på at det er tilfeldig. Det er en relasjon, ikke en familierelasjon, men knyttet opp til noe forretningsmessig, sa Lien Metlid da hun møtte pressen.