Gå til sidens hovedinnhold

I Ekeberg-kongens rike

Gunnar Pedersen er ekspert på Ekeberg og sist torsdag viste han bystyrerepresentant Aud Kvalbein rundt i dette vakre området.

Ekeberg: Torsdag var det Aud Kvalbein som hadde meldt sin interesse for å høre mer om nærområder i den bydelen hun representerer i bystyret.

Turen gikk fra Bjørvika, opp Ekebergveien, bortom Svenskesletta og den tyske krigskirkegården og til Holtet. På Ekeberg Hovedgård ble hun oppdatert på planene for gården, og hun ble informert om at det vil ta minst et par år før restaureringen er ferdig.

Midt på den store sletta nord for hestehagen til EKT kunne de se oppgravingen og anlegget for det som skal bli standplassen for en større cricketbane.

Det sentrale ble likevel den drøyt fire kilometer lange turveien som går fra Valhallveien ved Simensrekka over høyden og til Østensjø. Denne oldtidsveien gjemmer mye historie og dramatiske hendelser, fra både før og etter at birkebeinere og baglere utkjempet blodige slag her. På turen fikk Kvalbein se den lange og solide steinmuren som det ennå finnes spor av, noen hevder at det kan være rester av en slags bygdeborg. Dernest gikk turen til de store steinene, plassert i en sirkel, som kan være en gammel offerplass og til det store steinbruddet hvor det opprinnelig var en diabasgruve, en steinart som steinalderfolk lagde redskaper av. I går var Gunnar Pedersen igjen på Ekeberg. Denne gangen hadde han med seg kulturbyråd Anette Wiig Bryn og byråden fikk se stedet der Edvard Munch fikk inspirasjon til å male Skrik.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka