RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fakkeltog for å få Lambda til Bjørvika

Oslo (NTB-Peter Tálos): Kulturkjendiser av mange slag tente faklene tirsdag kveld og demonstrerte sitt krav om at det nye Munch-museet Lambda likevel bør bygges i Bjørvika.

- Vi går i tog fordi vi synes at Lambda er det beste alternativet, og vi synes at Munch fortjener det, sier Karin Hellandsjø, initiativtaker og tidligere direktør ved Henie Onstad Kunstsenter til NRK.

Demonstrantene fra kulturlivet møtte tallrikt opp og tente faklene for sin sak, mange av dem i demonstrasjon for første gang. Siden gikk de i tog fra Oslo rådhus til Operaen for å markere sin støtte til den omdiskuterte bygningen som ble stanset av byrådet for et år siden. Den 12. desember kan det bli omkamp.

Over 100 millioner kroner ble brukt på arkitektkonkurranser og utredning av nytt Munch-museum. Det spanske arkitektfirmaet Herreros Arquitectos vant med museumsbygget Lambda i Bjørvika. Før jul i fjor ble Lambda-prosjektet stanset av Oslo-politikerne. Siden har det kommet nye utredninger, men bare for plasseringer på Tøyen og Tullinløkka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere