*Nettavisen* Nyheter.

I fakkeltog mot rasistiske fordommer og hat

Oslo (NTB): Lørdag var det 75 år siden Krystallnatten, da nazistene raserte jødiske hjem, gravsteder, butikklokaler og bedehus i Tyskland. Helgens markering viste at det fortsatt er behov for å kjempe mot fremmedfrykt og rasisme.

09.11.13 21:04

- I årene før Krystallnatten hadde det blitt lagt et grunnlag for å fremstille jøder som mindreverdige. Markeringen av Krystallnatten bør være et insitament til å få orden på vårt moralske kompass, slik at vi lettere kjenner det igjen når vi får litt vondt i holdningene våre, om det så er overfor jøder, rom, muslimer eller andre, sier leder i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn.

Trossamfunnet arrangerte fakkeltoget i Oslo sentrum lørdag kveld i samarbeid med Antirasistisk Senter og Ungdom mot rasisme.

- Dette var natten da mobben gikk til angrep på sine medborgere, sier Kohn, som i likhet med byrådsleder Stian Berger Røssland og Florence Aryanik (20), sentralstyremedlem i Ungdom mot rasisme, skulle holde appell under Krystallnatt-markeringen.

Aryanik valgte imidlertid å trekke seg fra markeringen fordi hun tidligere på dagen mottok en drapstrussel på telefon, skriver NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.