Gå til sidens hovedinnhold

I fakkeltog til drapsstedet

Martine Magnussens familie og venner gikk onsdag kveld i fakkeltog etter en minnestund i London.

LONDON (Nettavisen): Onsdag kveld ble det arrangert en minnestund for Martine på skolen der hun studerte, Regent College. Det var møtt opp 60-70 personer.

Faren Odd Petter Magnussen, rektor ved skolen og sjømannsprest Thorbjørn Holt holdt minnetaler for Martine.

- Takk for at dere kunne komme til denne triste markeringen. Martine var en viktig del av Regent Colleges fellesskap, og dette fellesskapet savner henne stort, sa rektoren under minnestunden.

Sjømannsprest Thorbjørn Holt fungerte som pressetalsmann for familien i en periode etter drapet.

- Det var en brutal opplevelse at hennes korte liv ble revet bort på denne måten. Det er viktig å huske at livet ikke bare blir målt i år og lengde, men også i dybde og bredde, sa presten.

Han holdt en flott liten tale der han snakket om hvilken gledesspreder Martine var for sine venner.

Hadde håpet å få plante tre
Faren til Martine hadde håpet å bruke anledningen til å plante et tre for Martine på skolen for å minne henne.

- I forrige uke snakket jeg med rektor om å plante et tre til minne om Martine. Dette synes jeg er en veldig hyggelig ting å gjøre, og det ønsket de å være med på, sa Magnussen.

Dette lot seg onsdag kveld ikke gjøre på grunn av frosten, men rektoren forsikrer at treet vil bli plantet i nær fremtid.

Etter minnestunden gikk det et fakkeltog fra Regent College med venner, familie og medstudenter fra skolen til stedet der Martine ble drept i Great Portland Street.

Scotland Yard hjalp til med plakat
Faren til Martine har under hele London-besøket uttrykket gang på gang hvor fornøyd han er med både etterforskningsledelsen og det britiske politiet.

Det ble igjen veldig klart hvorfor da polititjenestemenn fra Scotland Yard bisto med å snekre plakaten som ble båret helt fremst i fakkeltoget. Det sier Holt til Nettavisen.

- Jeg synes det har vært en veldig fin og verdig markering, og det er gledelig at det er så mange folk viser så stort engasjement i denne saken. Det er tydelig at faren til Martine ble sterkt berørt. Det er svært krevende å møte offentligheten på denne måten, sier Holt.

Tidligere på dagen ble det avholdt en rettslig høring om Martine-saken i London.

Les også: Martines far utelukker ikke samtaler med Jemen

Da kom det blant annet fram at en frykter at drapsmannen kan ha flere identiteter, og dermed kan reise inn i Storbritannia uten å bli tatt.

Bakgrunn
Martine Vik Magnussen ble brutalt drept i en London-leilighet i Great Portland Street i mars 2008. Så langt har ikke britiske myndigheter lykkes med å få drapsmistenkte Farouk Abdulhak utlevert til Storbritannia. Farouk holdes trolig skjult hos sin rike far i hjemlandet Jemen, som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia.

Faren til Martine, Odd Petter Magnussen, har engasjert seg enormt i saken, og har hatt en rekke møter med Utenriksdepartementet i håp om å få til en frivillig utlevering av Farouk. Denne uken har han også deltatt på et møte med Det britiske utenriksdepartementet i London.

Støttegruppen til Martine har også vært opptatt av saken, og har hatt flere møter med Utenriksdepartementet, samt organisert fakkeltog i Oslo.

Jemenittiske myndigheter har åpnet for å føre en rettssak mot Farouk i Jemen, men av prinsipielle grunner har britene valgt å avslå. Det skyldes blant annet at Jemen praktiserer dødsstraff.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus