*Nettavisen* Nyheter.

I fengsel etter lensmann-dytting

Den innpåslitne mannen fikk ikke lov å levere en anmeldelse etter stengetid. Like etter lå lensmannen sprellende på gulvet.

Nå må 33-åringen i fengsel for sin iherdighet som endte med vold.

Ville ikke gå
I midten av mars 2005 var den kvinnelige lensmannen ved Samnanger lensmannskontor på vei til å avslutte arbeidsdagen, da 33-åringen plutselig dukket opp. Han ville anmelde en person han mente sjikanerte og stigmatiserte ham i forbindelse med en sedelighetssak.

Men lensmannen mente han måtte vente til neste dag og ba ham forlate kontoret, noe som falt for døve ører. Frustrert forlangte 33-åringen å bli hørt, uten resultat. Lensmannen måtte etterhvert heve stemmen og slå hånden i disken for å markere at mannen var uønsket.

- Løftet meg etter kragen
Under rettssaken i Midhordland tingrett hevdet 33-åringen at kvinnen hadde løftet ham opp mot skranken etter kragen, men retten festet ikke lit til denne forklaring, spesielt med tanke på de to partenes fysikk. Derimot lot retten seg overbevise om at mannen skubbet kvinnen slik at hun falt i gulvet. Det likte retten dårlig.

«Retten legger til grunn at selv om tiltalte var oppbrakt fordi lensmannen ikke ville ta i mot anmeldelsen og at skubbingen framstår som en impulshandling utfør i frustrasjon, hadde han forsett med hensyn til at lensmannen ville bli hindret i sitt foretagende» skriver tingretten i dommen.

Han ble derfor dømt til 21 dagers ubetinget fengsel og en bot på 2000 kroner for vold mot politi. Dette er andre gang mannen har fått straffereaksjon for vold mot en offentlig tjenesteperson. Den første gangen fikk han bot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.