RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I gang med toppstøtet

Sist oppdatert:
Den norske ekspedisjonen er nå på vei opp mot toppen av Sør-Amerikas høyeste fjell.

I samarbeid med www.hvitserk.no følger vi en gruppe nordmenn til topps på Sør-Amerikas høyeste fjell. Det 6960 meter høye Aconcagua.

Alle er med på forsøket, og ALLE har en sjanse til å nå toppen av Aconcagua – 6962 moh!! Den store utfordringen i natt blir kulden! Alle er i grei form – men merker høyden!

Torbjørn har det ekstra tøft fordi han har vært mye i Base Camp. Men Haavard sier han er en ”TØFFING”! Planen er at Haavard G, Sissel og Torbjørn starter først, kl 02:00 lokal tid, i natt. Håvard L går sammen med hovedgruppa en time senere, kl 03:00.

I dag møtte de en gruppe som kom ned fra fjellet. De kunne fortelle at det var fint fram til ” Independencia”. Her vil de møte vinden for fullt, og det vil bli kaldere! Det er isete på fjellet, så stegjern tas på når de går fra teltet. Haavard mener de vil være på toppen ca kl 12:00 lokal tid. Da er klokka blitt 16:00 her hjemme! DETTE BLIR UTROLIG SPENNENDE!

Av erfaring sier Haavard at ikke alle kan regne med å komme opp – MEN de gjør så godt de kan!!

Gjengen var i teltene da Haavard ringte kl 18:30_lokal tid. De kokte vann for så å innta et bedre måltid ”Real Turmat”. De var framme i Camp 2 på 5600 moh klokken 17:00.

Haavard G, Sissel, Birgitte og Torbjørn startet turen i dag opp til Camp 2 klokken 12:00, og resten av gjengen gikk kl 13:00. De hadde hatt en rolig start på dagen og spiste lunch før de gikk. Natten som gikk hadde vært vindfull med temperaturer ned mot 11-12 grader minus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere