RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«I går ringte du personlig til oss! Du snakket med pappa»

Sist oppdatert:
- Dette er bevis på en veldig stor leder Jens, sier et familiemedlem av Sigrid. Venner, familie og aksjonsgruppa samlet i sorgen onsdag kveld.

Tirsdag kveld ringte statsminister Jens Stoltenberg til familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne for å vise sin omtanke.

«I går, ca 19:15 ellernoe ringte du personlig til oss! Du snakka med pappa, dette rett etter at vi fikk beskjed om vår kjære kusine Sigrid. Du snakka også med pappa om 22.juli. Dette er bevis på en veldig stor leder Jens. Virkelig stor leder»

Det skriver Rino Lund Schjetne til Jens Stoltenberg på Facebook tirsdag kveld.

«Du er dypt savnet»
En felles markering til minne om Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) arrangeres på Østensjø skole onsdag kveld.

- På politiets vegne er det viktig å formidle en stor takk til dere som har gått i ukevis og lett etter Sigrid, det er en unik og enestående innsats dere har gjort, innledet politiinspektør Hanne Kristin Rohde markeringen.

Siden Sigrid (16) ble meldt savnet natt til søndag 5. august, har en rekke frivillige arrangert en massiv leteaksjon. I kveld er de samlet i sorgen. Hundrevis var samlet for å gråte, holde rundt hverandre, og legge ned blomster og minnesord.

- En stor takk
Rohde påpekte at den innsatsen folk har gjort i forbindelse med forsvinningssaken er unik.

- Det dere har bevist i en krevende forsvinningssak er at det er mulig å ha et slikt engasjement gående parallelt med en forsvinningssak. Så en stor takk til dere alle. Dere har vist en utholdenhet som på en måte er en selvfølge, men vi vet at den samtidig ikke er det i en travel hverdag. Nå ble resultate det vi minst håpet på alle sammen. Men det må vi forholde oss til nå. Politiet er inne i en stor drapsetterforskning, og tiden vil vise hva som blir det endelige utfallet. En stor takk til dere for det dere gjorde, fortsatte Rohde.

- For å gråte
Videre sa familievenn, talsmann og koordinator for aksjonsgruppa, Bengt Eriksen, noen ord:

- I går kom det triste budskapet. Vi møttes som vi har gjort før, men tenkte, hva gjør vi nå? Vi møtes igjen som vi har gjort siden Sigrid forsvant. Dels for å si takk, men og for å gi hverandre en bamseklem, og gråte litt.

Han ønsket også å gi en stor takk på vegne av familien.

- Det er ikke oss og dere – det er oss. Vi har bare hatt ulike roller. Jeg skal si noe på vegne av familien, de ønsker å si tusen takk til alle og en hver. Dere aner ikke hvor stor glede det har vært oppi alt dette, det har holdt motet deres oppe. Det finnes ikke ord for hvor flott, og hvilken støtte det har vært på den blytunge marsjen. De setter umåtelig stor pris på det.

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

- Det er Sigrid
Tirsdag kveld bekreftet politiet på en pressekonferanse at liket som ble funnet på Kolbotn, var Sigrid.

Aksjonsgruppa «Finn Sigrid Giskegjerde Schjetne» var raskt ute med kondolanse til Sigrids familie, og skrev at marerittet er blitt virkelighet. I dag var de samlet på Skøyenåsen skole, som holder åpent i kveld, for å være et treffsted for venner og andre som har behov for noen å snakke med.

Gruppa anbefalte på forhånd at blomster og lys skulle tas med til Sigrids skole, og plasseres ved flaggstangen utenfor skolen. Blomstene som kvelden før var lagt ned ved Østensjø Kanvas-barnehage er flyttet hit. Mange har lagt ned blomster, bilder, og en hilsen ved flaggstangen.

Skolen har laget et stillerom hvor man kan tenne lys, og skrive en hilsen i en bok.

Aksjonerte etter tips
Mandag kveld rundt klokken 19 aksjonerte politiet på noe som skal ha vært et konkret tips i Sigrid-saken.

Aksjonen førte til at rundt klokken 21 fant politiet et lik i et skogholt bak et industribygg, like sør for Kolbotn i Oppegård kommune. Stedet ble nøye undersøkt av krimteknikere.

Tirsdag morgen ble etterforskningen overført fra Follo til Oslo politidistrikt. Samme kveld holdt politiet en pressekonferanse, hvor det ble bekreftet at personen var Sigrid.

- Vi bekrefter at det er Sigrid som er funnet drept. Hun ble funnet i natt, sa Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Hun opplyste videre at to personer er siktet på saken, en mann på 37 år, og en mann på 64 år. Mannen på 37 år er kjent for politiet fra tidligere, og dømt i en voldssak.

- Funnet av Sigrid er et gjennombrudd i forsvinningssaken, nå står vi overfor en drapssak, sa Rohde videre.

De to mennene er nå siktet for drap eller medvirkning til drap.

Den ene mannen (64) er fra Follo, den andre (37) er fra Ålesund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere