RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I kjente farvann

Du trenger ikke dra langt for å oppleve et fullverdig cruise.
Du trenger ikke dra langt for å oppleve et fullverdig cruise. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)
Sist oppdatert:
Trives du best i båt, er det flust av muligheter.

Klassikeren Hurtigruten

Hurtigruten er et selvsagt innslag langs vår langstrakte kyst, fra Bergen i sør til Kirkenes i nord. Med årene har selskapet utvidet virkeområdet, mot mer cruise og opplevelser. Vi anbefaler like fullt den klassiske syvdagersreisen, som må sies å være et av de mest enestående reiselivsproduktene i verden.
Hvor: Bergen–Kirkenes t/r
Hvem: Hurtigruten

Telemarkskanalen jubilerer

Har du ikke gjort deg kjent med Telemarkskanalen, kan helgen i månedsskiftet april - mai gi en mer enn grei anledning å gjøre noe med saken. 1. mai 1861 åpnet nemlig den nederste delen av sluseanlegget offisielt, som første etappen i det som -skulle bli en viktig industrikanal mellom Grenland og Notodden. I dag er kanalen et levende kulturminne som du både kan padle deg gjennom på egenhånd, eller -forsere bedagelig i turistbåtene «MS Henrik Ibsen» eller «MS Victoria» mellom Skien og Dalen. Vil du heller ta turen senere, åpner Telemarkskanalen for ordinær drift fra 18. mai.
Hvor: Skien–Dalen t/r
Hvem: Telemarkskanalen

Vinsmaking på Mjøsa

Det er vanskelig å tenke seg en mer sommerlig måte å gjøre seg kjent med sesongens hvite viner enn gjennom en smaksseilas på Mjøsa i verdens eldste hjuldamper. Den lokale vinkjenneren Lars Wien Midtsundstad kåserer underveis, og drikken akkompagneres av havets fristelser. Turen går 1. juni.
Hvor: Gjøvik–Hamar t/r
Hvem: Skibladner

Skibåten fra Stavanger

På sommerstid er det turer i Lysefjorden som gjelder for Rødne Fjord Cruise, mens i vintersesongen legger de også kursen mot skibakkene i Sauda. Båten går klokken åtte hver lørdag og søndag fra Skagenkaien i Stavanger, bruker to timer på turen, og returavgangen går klokken 16.
Hvor: Stavanger–Sauda t/r
Hvem: Rødne Fjord Cruise

Barn om bord på Stena Saga

«Stena Saga» har ekstra mye moro for unga om bord på sin rute mellom Oslo og Fredrikshavn. I Elias-klubben kan for eksempel håpefulle mellom fire og ti år lære om sjøvett og livet til sjøs, mens apekatten Nysgjerrige Nils pleier å snike seg om bord i skoleferiene.
Hvor: Oslo–Fredrikshavn t/r
Hvem: Stena Line

Snarvei til Sverige

Overfarten tar kun 2 ½ time, så den store cruisefølelsen rekker nok ikke å sette seg. Ferga mellom Sandefjord og Strømstad er likevel en kjekk snarvei for østlendinger som har lyst til å utforske Sveriges vakre vestkyst, eller bare vil på en kjapp shoppingtur til søte bror.
Hvor: Sandefjord–Strømstad t/r
Hvem: Color Line

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere