I kø for å se Danmark-Norge

Foto: Morten Ø. Karlsen (Mediehuset Nettavisen)

Mengder med folk trosser regnet og står i kø for å se den viktige EM-kvalik-kampen mellom Danmark og Norge.

07.09.11 15:25

Mellom 150 og 200 mennesker har stått utenfor Sentrum Scene i Oslo for å få med seg den viktige EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Norge.

Regnet har høljet ned, men fotballfansen har trosset regnet for å komme inn. (Se video i bunnen av saken)

Det meldes om at fotballpøber over hele Oslo er fulle av fotballfans. Det er mange som har forlatt Sentrum Scene rett og slett fordi det har vært for fullt.

- Mange går herfra nå fordi det er fullt, sier dørvakten til Nettavisen ved 20-tiden.

Fotballkampen er den viktigste for landslaget på mange år, og det norske folk raser over at den blir vist på betalings-TV.

- Tilhører hele nasjonen!
En av dem som raser, er partileder for KrF, Knut Arild Hareide. Han krever at alle må få se landskampen.

- Nasjonale begivenheter av denne typen tilhører hele nasjonen. Det er noe riv ruskende galt når en av de viktigste og mest attraktive fotballkampene på flere år sendes på en lukket betalingskanal. Vi har allmennkringkasting i Norge. Da må vi sørge for at nasjonale sportsbegivenheter går på en gratis TV-kanal som alle har tilgang til, sier Hareide i en melding.

Landslaggutta er enige
Heller ikke landslaggutta liker at landskampen sendes på betalings-TV.

- Det er dumt. Landskamper bør gå på en kanal som flest mulig har, sier Jonathan Parr til Nettavisen.

- Landskamper skal gå gratis. Jeg kommer fra et hjem hvor økonomien holdt til det vi trengte, men ikke noe mer. Jeg hadde ikke hatt råd til å se kampen, om det hadde vært slik nå. Jeg fulgte med på alt som var av fotball som liten, og spesielt landslaget, sier Carew til Nettavisen, og fortsetter:

- Det er trist, for landskamper på TV fikk meg til å drømme om å spille på landslaget. Det er ganske mange unge som ikke får den samme landslagsopplevelsen som jeg fikk hjemme i stua fordi familien ikke har råd til å kjøpe Canal Plus. Det er trist, gjentar Carew.

Les mer: Carew: - Landskamper skal gå gratis!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.