Gå til sidens hovedinnhold

I kø for byens billigste enebolig

Det er ikke hver dag en enebolig i Oslo legges ut for 2,5 millioner kroner, så det lille huset på Abildsø ble raskt solgt. Nærhet til E6 og en myr med sjeldne frosker la ingen demper på interessen.

ABILDSØ: At prisen var lav hadde selvfølgelig sine naturlige grunner.

Eneboligen i Østdalsveien 1 på Abildsø er også blant byens minste, bare 76 kvadratmeter primærrom, med skrikende behov for oppussing.

Men utviklingsmulighetene for huset med en eiet tomt på 924 kvadratmeter er store, og at selger kunne friste med to tilliggende nabotomter på tilsammen 1560 kvadratmeter gjorde at også boligutviklere viste interesse.

LES OGSÅ: Dette er den dyreste eneboligen til salgs på Nordstrand

Mange nysgjerrige

Megler og daglig leder Tommy Stensrud i Boa Eiendom forteller om svært stor pågang.

Det gikk bare en uke fra boligen ble lagt ut for salg til den ble solgt, og det etter første visning.

– Prisen var selvfølgelig utslagsgivende, og det var mange nysgjerrige. Jeg hadde vel 15-16 navn på blokka etter visning. Det er ikke ofte eneboliger legges ut til denne summen i østensjø- og nordstrandsområdet, sier Stensrud.

LES OGSÅ: Slik blir de nye luksusboligene på Sæter

8650 visninger

Han forteller at en boligannonse på finn.no i gjennomsnitt har rundt 3000 visninger den første uken, mens denne fikk 8650.

– Noen var litt skeptiske siden huset ligger inntil E6, kraftledninger og et myrområde hvor man må ta hensyn til både vannstand og sjeldne frosker, sier Stensrud.

– Samtidig ligger det usjenert og familievenlig til i en rolig blindvei, så man får litt «Huset på prærien»-følelsen, sier Stensrud.

LES OGSÅ: Fortsatt prisvekst i Oslo

Solgt under ett for 5,5 millioner

Noen av de mange interessentene ville pusse opp og flytte inn, noen ville bygge nytt og noen så på alle eiendommene under ett.

– Jeg fikk inn bud på bare huset, men det ble til slutt solgt sammen med de to andre tomtene til en boligutvikler, sier Stensrud.

Prisen endte på tilsammen 5,5 millioner kroner.

– Jeg vil tro at huset blir revet, selv om man også kan totalrenovere det og eventuelt bygge ut. Det er ikke et hus du kan flytte rett i, konstaterer Stensrud.

Østdalsveien 1

SOLGT: Det lille huset på Abildsø ble solgt sammen med to tilliggende tomter for 5,5 millioner kroner. Foto: Nina Schyberg Olsen

LES OGSÅ:

Østensjøfabrikk kan bli revet til fordel for boliger

"Nye" Sæter skal være ferdig om to år

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter