RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I Kurts fotspor?

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
De norske juniorene jakter topp 10-plassering i rittet Kurt Asle Arvesen vant i 2007.

Kurt Asle Arvesen vant eliteutgaven av GP Herning i 2007, i morgen jakter det norske juniorlandslaget en god plassering i juniorutgaven av rittet.

- En plassering blant de ti beste er målet for GP Herning, men det kan bli både bedre og dårligere alt ut ifra hvordan løpet utvikler seg, sier utøverutvikler i Norges Cykleforbund og ansvarlig for det norske juniorlandslaget Hans Falk.

- Det er vanskelig å vurdere egne sjanser når du ikke vet hvilke motstand du har, men danskene har jo et av verdens beste juniorlag så det vil uansett bli et veldig hardt løp, sier Falk som tross hard motstand har klokkertro på egne ryttere. Jeg tror samtlige av våre ryttere er såpass gode at de skal kunne sitte med i finalen, vi får legge opp taktikken litt ettersom hvordan de føler seg og forsøke å få med i hvert fall en eller to i den siste kampen mot mål, sier han.

Dyrnes viste seg fram
Kristian Dyrnes viste seg, med sine to seire på to dager, å være den beste av juniorene da Norgescupen åpnet i Fana sist helg. Han får allikevel ingen kapteinsrolle i GP Herning.

- I et sånt type endagsritt kjører vi med en veldig åpen taktikk, det er viktig at rytterne har en god kommunikasjons underveis og at de er ærlige i forhold til hvordan de føler seg, forteller Falk.

Dyrnes, Sven Erik Bystrøm, Fredrik Strand Galta, Jaran Nilsen, Kristoffer Skjerping og Daniel Hoelgaard skal representere de norske fargene under GP Herning og også under juniorutgaven Course de la Paix, Det Lille Fredsløpet, i Tsjekkia som begynner den 5. Mai. Edvald Boasson Hagen vant siste etappe i Course de la Paix i 2005, og ble nummer åtte sammenlagt. Det tsjekkiske etappeløpet består i år av fem fellesstarter og en tempoetappe, dette er fordelt over fem dager, 5.-9. Mai.

Det tøffeste rittet
Falk mener Course de la Paix er det tøffeste juniorrittet på kalenderen, det er fem harde dager og alle de beste nasjonene er invitert. Selv om det på grunn av klimaet i Norge på den tidlige vårparten har vært litt vanskelig for rytterne å komme godt i gang mener Falk nordmennene ser bedre ut i år enn i fjord.

- I fjor mønstret vi mange gode ryttere, men uten å ha en som kjempet helt i toppen. I år håper jeg vi vil ha det, sier Falk som vil være meget fornøyd om de norske rytterne klarer å være blant de fem beste på enkeltetapper og at en mann er blant de ti beste i sammendraget.

Les flere nyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere