RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Restauranter, barer, kafeer og hoteller oppfordres til å holde ett minutts stilhet klokken 2100 tirsdag kveld. Foto: RUNE JOHANSEN (Bergensavisen)
Restauranter, barer, kafeer og hoteller oppfordres til å holde ett minutts stilhet klokken 2100 tirsdag kveld. Foto: RUNE JOHANSEN (Bergensavisen)

I kveld blir det stille på alle landets hoteller og restauranter

Sist oppdatert:
Hele Europa oppfordres til å delta i å hylle ofrene i Paris.

(Bergensavisen): Tirsdag kveld klokken 2100 oppfordres alle landets hoteller, restauranter, barer og kafeer til å holde ett minutts stillhet.

– Det skjer for å markere den tragiske terroraksjonen i Paris, men også for å hylle friheten til å gå ut, skriver bransjeorganisasjonen NHO Reiseliv i en pressemelding.

Initiativet kommer fra den franske reiselivsorganisasjonen SYNHORCAT, og har fått navnet «Skal vi møtes».

Reiselivsorganisasjoner over hele Europa slutter opp om initativet, opplyser NHO Reiseliv.

– Vår franske søsterorganisasjon har oppfordret oss til å forsvare europeisk gjestfrihet og livsstil. Å kunne nyte mat, drikke, en sportsbegivenhet, en konsert eller et øyeblikk med venner i selskapelighet er selvfølgelig noe vi støtter, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Saken fortsetter under bildet.

Eiffeltårnet farget i det franske flaggets farger, for å hedre ofrene. Tirsdag kveld oppfordres utesteder og restauranter over hele Europa til å hedre ofrene med ett minutts stillhet.


– Lar oss ikke kue

Fredag kveld ble 129 personer drept i terrorangrep på seks forskjellige steder i Paris. 352 ble såret, flere av dem alvorlig.

Målene for terroren var konsertlokalet Bataclan, der 89 mennesker ble drept, fotballstadion Stade de France der én forbipasserende samt tre av terroristene mistet livet, og tre restauranter.

På restauranten La Belle Equipe ble 19 personer drept da gjerningsmenn åpnet ild fra en svart Seat.

På restauranten Le Petit Cambodge og baren Le Carillon ble minst 15 personer drept da angriperne skjøt mot restauranten og baren. Ifølge vitner ankom angriperne i en svart Seat Leon.

På pizzeriaen Casa Nostra ble fem personer drept da angripere skjøt mot restauranten. Også her kom gjerningspersonene i en svart Seat.

I tillegg sprengte en selvmordsbomber seg selv i luften på Boulevard Voltaire. Én person ble alvorlig såret.

– Vi har skrevet til våre medlemsbedrifter og oppfordret dem om å støtte dette initiativet. Terrorangrepet i Paris er en trussel mot vår frihet. Med dette fredelige initiativet vil vi markere at vi ikke lar oss kue, men vil forsvare retten til å møtes ute, sier Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Les flere saker fra BA.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere