Gå til sidens hovedinnhold

I lokalhistoriens spor

Elevene ved 150 år gamle Bekkelaget skole forbereder seg til jubileumsuken i juni. Lokalhistorien går som en rød tråd gjennom samtlige temaer det jobbes med.

HOLTET: Assisterende rektor, Aase Sofie Lilletvedt, forteller at alle klasser er involvert.

- 1. og 5. trinn tar for seg luftskipet Norge og Roald Amundsen, 2. trinn Ballsletta og dyrene i parken, 3. trinn Bernhus, min barndoms skole, 4. trinn ser etter fornminner på Ekeberg, 6. trinn tar for seg Anna Brannfjells rike og gårdene Jomfrubråten og Ekeberg, mens 7. trinn ser på hva som dannet grunnlaget for bosetning i Ekebergområdet, orienterer hun.

I tillegg til dette skal 7. klassingene pusse opp og lage en tredimensjonal modell av skolen, og samtlige elever skal bidra til utsmykking av korridorene.

- Vi er veldig spente på å se resultatene som presenteres torsdag 4. juni i jubileumsuken, sier Lilletvedt.

Kart og bøker

I og med at jubileumsuken står i lokalhistoriens tegn, kontaktet skolen Dag Jarnøy, leder av Bekkelaget lokalhistoriske forening (BLF).

- Det er flott at bydelens yngste engasjeres i lokalhistorisk arbeid. Bekkelaget skole ligger på grunn som har tilhørt småbruket Bernhus Da er det naturlig å involvere BLF. Vi bidrar mer enn gjerne med å besvare spørsmål, og finne svar på problemstillinger de enkelte elevene måtte ha, sier Jarnøy.

Han har allerede gitt sitt første jubileumsbidrag da han sist uke overrakte rektor Anette Reme et unikt og stort kart fra rundt 1850-årene. Dessuten en rekke eksemplarer av boken «Fra gård til villa på Bekkelagshøgda»

Gleder og minner

- Kartet er så detaljert at alle hus på Holtet, Bernhus, Kullebund og Ekeberg er inntegnet. Det er et godt utgangspunkt når elevene skal fokusere på hvordan området så ut for 150 år siden, sier Jarnøy.

Han gleder seg til å besøke skolen i jubileumsuken.

- Jeg var selv med som annenklassing da skolen markerte sitt 100 årsjubileum. Det ble feiret tre dager til ende med teaterbesøk, pølsefest, kinobesøk på Nordstrand kino, og vi fikk gå først i 17. mai-toget i byen. En stor opplevelse for en liten gutt, minnes Jarnøy.

Forestilling

Foruten lokalhistorie presenteres også en jubileumsforestilling i juni. Foreldre, elever og spesielt inviterte gjester med ordfører Fabian Stang og skolebyråd Torger Ødegård i spissen har noe å glede seg til.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?