*Nettavisen* Nyheter.

I mål etter blodslitet

En trøtt, sliten og fornøyd Bjørnar Anderesen kunne endelig slappe av etter ti dagers blodslit gjennom Alaskas villmark.

15.03.06 19:29

Bjørnar kom i mål som 6. mann i klokka 18.30 norsk tid. Jeff King vant løpet. Han kom i mål seks og en halv time foran Bjørnar. I fjor kom King på 13. plass,slått av Bjørnar med god margin. Bjørnar endte på 4. plass i fjor og var derfor bare mellomfornøyd med dagens plassering.

Han hadde håpet på et enda bedre resultat, men syntes det var deilig å komme til mål.

- Opplevelsene med bikkjene og det å mestre hele situasjonen er det beste med dette, sier Bjørnar til TV 2.

- Men kulda og mangelen på søvn er det verste. Temperaturen var noen steder nede i 45 minusgrader, sier han.

Bjørnar kom i mål med bare seks bikkjer. Tre ble tatt ut før siste etappen i et forsøk på å få opp farta.

Med bare de kjappeste bikkjene foran sleden hadde han håpet å ta igjen John Baker. Men Bjørnar klarte bare å ta igjen 13 minutter av Bakers ledelse. Det holdt ikke siden Baker startet 38 minutter før han ut fra siste sjekkpunkt.

- Kunne du gjort noe annerledes?

- Det er mulig at jeg kunne ha knepet inn noe ved å hvile ute på sporet. Men du legger deg ikke ned for å hvile ute i snøen når det er minus 45 grader og sterk vind. Da er det bedre å ta pause på sjekkpunktene der jeg har tilgang til mat og vann til bikkjene, sier han.

- Men jeg stiller opp igjen. Det er en god opplevelse å være der ute. - Nå skal jeg slappe av å ta noen dager ferie, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.