Gå til sidens hovedinnhold

I morgen blir det «påskevær» i sør, men så kommer snøen

En liten pause, og så faller snøen igjen.

Snøen har lavet ned over Sør-Norge, og fredag fikk politiet så mange meldinger om kjøretøy som kjørte seg fast eller havnet av veien at de ikke hadde mulighet til å tvitre om alle. Er du lei å måke snø kan du trøste deg med at vi nå får en liten pause før snøskuffa må frem igjen.

- Det blir ikke noe nedbør i sør morgen, bortsett fra at det kan komme noe lengst nord og øst på Østlandet, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen lørdag.

- I morgen blir en kjempefin dag for de som vil nyte snøen. Det blir mer sol jo lenger sør du kommer. På Østlandet blir det noe mer skyet. Det blir lave temperaturer, særlig i kystnære områder, men det er ikke umulig at man vil får se sola her heller.

15 til 20 nye centimeter med snø

Mandag er imidlertid nedbøren tilbake.

- Det blir perioder med snø på Sør- og Østlandet. Da kan det komme mellom 15 og 20 centimeter der det kommer mest, og Sørlandet får mesteparten, forteller Granerød.

Ved kystområdene kan nedbøren komme i form av våtere snø, sludd og regn.

Vinden har skapt problemer i nord

I Nord-Norge har det vært mye vind lørdag, og det er sendt ut farevarsel om kuling en rekke steder.

Helgelendingen skriver at vinden har ført til at en henger tidligere lørdag veltet på Helgelandsbrua, som også har stengt flere ganger i løpet av dagen på grunn av vinden.

Ifølge Avisa Nordland måtte et cruiseskip med cirka 900 personer, som skulle ankomme Bodø i ettermiddag, seile videre forbi på grunn av vinden.

På Twitter skriver meteorologene at vinden vil minke noe utover søndagen, men det blir ellers lite værendringer i Nord-Norge i starten av uken, forteller Granerød.

Midt-Norge starter uken med mye oppholdsvær og får lengre perioder med sol.

- På vestlandet blir det fralandsvind og det kommer noen svake fronter som gir noe nedbør i perioder. All nedbøren kommer sør for Bergen, forteller Granerød.

Kommentarer til denne saken