RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp

I natt ble han henrettet

Sist oppdatert:
Troy Davis nektet helt til det siste for å ha begått drapet på en politimann i 1989. I natt ble han henrettet.

Dødsdommen mot Troy Davis har vekket stort engasjement i USA. Selv har han hele tiden hevdet sin uskyld, og mange tilhengere har engasjert seg for å få dødsdommen mot ham utsatt og helst omgjort. Men nå var alle ankemuligheter brukt .

Natt til torsdag norsk tid ble han henrettet ved hjelp av giftsprøyte, melder CBS News. Henrettelsen ble iverksatt etter at Høyesterett hadde avvist en siste mulighet for å få saken utsatt.

- For dem som skal ta mitt liv, ber jeg Gud vise nåde med sjelene deres. Må Gud velsigne dere, sa han til fangevokterne.

Tory Davis ble dømt til døden i 1991 for drapet på politimannen Mark MacPhail i Savannah i den amerikanske delstaten Georgia i 1989. Han har sittet på dødscellen i 20 å.

Davis ble hovedsakelig dømt på vitneutsagn, ettersom det manglet få håndfaste, fysiske bevis i saken.

Amnesty International sier nærmere en million mennesker skrev under på et opprop om Davis-saken. Blant de som støttet ham var tidligere president Jimmy Carter, pave Benedict og hip-hop-stjernen Sean «P. Diddy» Combs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere