Gå til sidens hovedinnhold

I natt blir det uvær

Hafslund frykter at mange på Østlandet vil miste strømmen, og har høynet beredskapen kraftig.

- Vi er i løpende dialog med Meteorologisk institutt, og vi har nå blitt varslet om at det i løpet av kvelden og natten kan komme mye og kraftig lokale vind med mye nedbør, lyn og torden, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund til Nettavisen.

På bakgrunn av dette varslet har Hafslund, som har 540.000 kunder i Asker og Bærum, Oslo, Østfold og Romerike, høynet beredskapen kraftig.

- Vi frykter at mange kan miste strømmen sin i natt, og tar høyde for mye utfall, sier Schau.

Sjekk været ditt her!

- Sjeldent høy beredskap
Han forteller at de har høynet beredskapen på grunn av ventet uvær flere ganger i sommer, men denne gangen er varselet kraftigere.

- Så nå har vi tatt en sjeldent høy beredskap, sier informasjonssjefen.

- Det er en kombinasjon som er veldig ugunstig for oss, lyn, torden og kraftig vind. Lyn og torden slår jo veldig ofte ned i anleggene våres, særlig når det er kraftig torden. Og vind fører til at trær faller ned over linjer, sier Schau.

Energiselskapet har høynet beredskapen blant personellet de har ute, i tillegg til å høyne beredskapen på driftssentralen som tar imot meldinger om feil fra kundene.

Les også: I dag kan det blir 30 grader

- Slår til rundt midnatt
Meldingene fra Meteorologisk institutt gikk først på at uværet ville slå til i Oslo-området ved 21-tiden, men nå går meldingene på at det er ventet rundt midnatt. Uværet vil trolig vare utover natta.

- Det er usikkerhet rundt dette, for man vet aldri hvor lyn og torden slår til. Det kan gå veldig lokalt, sier Schau til Nettavisen.

- Ta ut støpslene
Han har en klar oppfordring til folk som bor på Østlandet:

- Det vi oppfordrer folk til er at hvis de merker at uværet kommer inn over området der de bor, er å trekke ut støpslene på alt sensitivt utstyr, som TV, pc og ruter. For det kan gå i stykker i uværet, sier Schau.

Han opplyser at Hafslund også har bestilt et helikopter som de skal bruke til befaring så snart været tillater det, dersom det blir mye utfall i natt.

Også i sør og vest
Uværet har allerede nådd Sørlandet.

- Det har vært ganske kraftige regnbyger og torden i Agder i ettermiddag og tidlig kveld, og dette sprer seg nå over resten av Østlandet. Det blir nok lokalt torden på Østlandet også, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

- Bygene blir stedvis kraftige, sier Mentzoni.

Også på Vestlandet regnet en del torsdag kveld, og det vil fortsette å regne utover natta. Også der kan det bli torden.

Kommentarer til denne saken