*Nettavisen* Nyheter.

I natt kan det komme ti centimeter snø!

SNØ: Fredag er det varslet snø flere steder på Østlandet. Meteorlogisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i ni fylker. Foto: Scanpix

OBS-varsel i ni fylker.

04.12.14 17:31

DRAMMEN (DT.no): Fredag skal det nemlig lave ned flere steder på Østlandet.

På bakgrunnen av dette har Meteorologisk institutt sendt ut et OBS-varsel for fredag, hvor de advarer mot vanskelige kjøreforhold.

«Nedbør og temperatur omkring null kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold på store deler av Østlandet fra natt til fredag,» står det i OBS-varselet.

Varselet gjelder for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Oppland.

Vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt sier at man må regne med sludd og snø fredag.

– Temperaturen vil ligge rundt null og det vil komme noe nedbør i form av sludd eller snø, an på hvor høyt man befinner seg. Dermed vil det nok bli vanskelige kjøreforhold enkelte steder, sier Mentzoni.

LES OGSÅ: Sjekk lesernes solbilder

5-10 centimeter

Meteorologisk institutt varsler mellom fem og ti centimeter snø flere steder på Østlandet fredag. Det samme gjør værselskapet StormGeo.

– Akkurat hvor mye nedbør som kommer er foreløpig uvisst. Det er litt variabelt for prognosene. Vi har et lavtrykksområde over Østlandet, samtidig som det kommer inn en front, som gjør prognosene litt varierende. Men mellom fem og ti centimeter snø er ikke utenkelig, sier Storm-meteorolog Ina Wollertsen til dt.no.

Langs kysten vil nedbøren komme som regn eller sludd, mens i indre og høyere strøk vil nedbøren komme som snø.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Drammen før

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.