*Nettavisen* Nyheter.

I Nordpolens nabolag

Finnmarksløpet er et av verdens hardeste hundeløp. Og det er i særklasse det nordligste.

02.03.06 10:14

TV 2s reporter Kjetil Høye Sviland følger Finnmarksløpet for TV 2 Nettavisen. Her er hans første rapport:

Finnmarksløpet er verdens nordligste hundeløp. Ser man på globusen, vil man se at verdens to andre virkelig lange hundeløp, Iditarod og Yukon, nærmest foregår i syden.

Selvfølgelig er det golfstrømmen som gjør det mulig. På grunn av den finner man noen av verdens nordligste tettsteder i Norge. Dette virker forlokkende på mange. Også på oss. Derfor bestemte jeg og TV-fotograf Ditlev Eidsmo oss i høst for å jobbe for å følge dette løpet så tett som mulig. Riktignok blir vi kalt søringer her oppe i nord. Men vi har begge en sterkt utviklet dragning mot nordområdene. Frem til 12. mars kommer vi derfor til å holde oss her oppe i nordpolens nabolag.

Snøkaos
Den største utfordringen så langt har vært etappen Oslo – Gardermoen. Det uventet sterke snøfallet som startet mandag, stoppet nærmest trafikken i hovedstaden en periode.

Her oppe i nord ler alle når det hører om snøkaoset i sør. Men med reportasjebilen vår trosset vi snødrevet og kom frem til Gardermoen i tide. På grunn av at vi har høye ambisjoner for TV-programmet vi skal lage fra løpet, har vi ekstremt mye bagasje med oss. Lys, ledninger og kamerastativer. Det er et slit, men vi håper det skal gi utteling i bilder du ikke har sett for mange ganger tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Høye Sviland

En kamp
Heldigvis stilte Norwegian opp og tok med den ekstra vekta vår. Etter hvert som vi kom nordover lettet skydekket og den majestetiske naturen åpenbarte seg under oss.

Europas kanskje villeste natur må trosses for å ha suksess i Finnmarksløpet. Det blir en liten kamp for oss også, avstandene er ekstremt lange. Og vi har allerede opplevd hvordan det er å jobbe i 20 blå med sterk vind.

Da gjelder det å ha utstyret i orden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag