RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I oppvaskmøte med TV 2

Sist oppdatert:
Mandag blir Frithjof Wilborn innkalt til ledelsen.

(iBergen.no): Fredag gjorde iBergen.no det kjent at Frithjof Wilborn har fått et pengekrav på seg fra INmagasinet.

Kravet er på nesten 21.000 kroner og dreier seg om et sett med klær som magasinet mente å ha lånt til Wilborn i forbindelse med et portrettintervju høsten 2005. Wilborn spurte den gangen om han kunne få beholde klærne, noe daglig leder hos INmagasinet Pål Nygaard mener var klart at han ikke kunne.

For å stille opp på intervjuet mottok Wilborn ett gratis, selvvalgt, klesplagg fra butikken Scabal. Genseren hadde en verdi på kroner 1599. Wilborn informerte ikke TV 2 om at han stilte opp på intervju med INmagasinet, og følgelig visste ikke TV 2-ledelsen om at Wilborn hadde mottatt vederlag for å gjøre jobben. Dette strider med TV 2s etikkplakat som sier at de ansatte ikke skal ta imot penger fra andre oppdragsgivere uten å få godkjenning av ledelsen.

- Vi kommer til å be om en redegjørelse på mandag. Så langt har vi ikke gjort noe med denne saken. Vi vet ikke når vi skal ha møte med Wilborn, men jeg kommer ikke til å si noe om hvordan vi håndterer dette videre til deg, sier Rune Indrøy til iBergen.no. Han er konsernsjef hos TV 2.

Utover dette ønsket ikke Indrøy å kommentere noen ting omkring saken.

Wilborn har heller ikke rapportert klærne, verken gaven til en verdi av 1599 kroner eller resten av klærne som han ennå har, til Skatteetaten. De er klar på at Wilborn har utført svart arbeid.

Wilborn har ikke svart på noen av iBergen.nos henvendelser i dag.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere