RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I retten for klåing

Den 57 år gamle muskelmannen og California-guvernøren må høyst sannsynlig gjennomgå en svært pinlig rettssak i Storbritannia.

Under guvernørvalget i California i 2003 hevdet hele 16 kvinner at Arnold Schwarzenegger hadde befølt dem og kommet med seksuelle tilnærmelser.

Befølt under intervju
En av dem som fortalte sin historie i Los Angeles Times, var den britiske tv-presentatøren Anna Richardson (32). Episoden skjedde da Richardson skulle intervjue Schwarzenegger på et filmsett i 2000.

- Jeg skulle ta ham i hånden da han dro meg opp i fanget og sa: Før du går, må jeg vite om brystene dine er ekte, fortalte hun avisen.

Schwarzenegger skal så ha tegnet med fingeren rundt hennes venstre brystvorte og sagt: Ja, de er ekte.

Rettssak i Storbritannia
Sean Walsh som var Schwarzeneggers kampanjeleder skrev en artikkel der han hevdet at Richardsons historie var diktet opp for å skade valgkampen. Richardsons mente derfor at hennes troverdighet som journalist var skadet, og gikk til injuriesøksmål mot Schwarzenegger, Walsh og eks-skuespillerens PR-sjef Sheryl Main.

California-guvernørens advokater har forgjeves forsøkt å holde saken unna rettssystemet, men et nok forsøk på å unngå rettssak ble avslått torsdag. Siden Richardson er britisk statsborger og den påståtte injurierende handlingen ble publisert på Internett, skal saken avgjøres i Storbritannia, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere