*Nettavisen* Nyheter.

I retten om Furuholmen-skulptur

Krukken Magne Furuholmen lagde skulle symbolisere gode minner. Men entreprenøren som leverte fundamentet hadde for dårlig hukommelse, og tapte derfor søksmålet mot Bergen kommune.

Like før jul for to år siden avduket en stolt Magne Furuholmen skulpturen av en krukke på Vågsalmenningen. Krukken var en del av den kulturelle opprustningen av plassen, som tidligere var dominert av trafikk og støy.

Stevnet for retten
Skulpturen fikk mye oppmerksomhet, mye på grunn av den berømte kunstneren, som er mest kjent for å spille keyboard i a-ha. En måned før avduking hadde Bergen kommune blitt stevnet for retten av firmaet som leverte fundamentet til krukken. De mente kommunen måtte betale for tre fundamenter, til tross for at de bare trengte ett.

Feiltakelse
Bergen kommune hadde ved en feiltakelse bestilt tre granittfundamenter til krukken, men oppdaget feilen bare måneder etter at leverandøren vant anbudet. Feilen ble rettet opp i et møte mellom de to, men det hadde leverandøren glemt da han likevel leverte tre fundamenter til en stykkpris av 140.000 kroner.

I god tro
Retten mente kommunen var i god tro etter dette møtet og ikke kunne lastes for at leverandøren ikke leverte etter den nye avtalen. Dermed ble kommunen onsdag i forrige uke frifunnet for kravet fra leverandøren på 286.000 kroner i tillegg til saksomkostningene. I stedet må den glemsomme leverandøren betale kommunens saksomkostninger på 122.000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.